Tarsus Üniversitesi İçin İmza Kampanyasında 50 Bin İmza Toplandı

İçel’in Tarsus ilçesinde bir devlet üniversitesi kurulması konusunda yürütülen çalışmalar kampanyasında 50 bin imza toplandı.

Tarsus Üniversitesi İçin İmza Kampanyasında 50 Bin İmza Toplandı
Tarsusluların kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Ali Cerrahoğlu, Tarsus Üniversitesi konusunda kamuoyunun dikkatini bir kez daha çekmek istediklerini destek veren teşekkür etti. Cerrahoğlu, “Tarsus Kent Konseyinin tüm kişi ve kurumların desteğiyle yürüttüğü imza kampanyasında görev alarak gerek kent merkezinde açılan stantta gerekse mahalle ve köylerde imza kampanyasını büyük emek vererek sürdüren gönüllülerimize çok teşekkür ederiz. Türkiye’de üniversitesi olmayan en büyük şehir olan Tarsus; ekonomisi, nüfusu, demografik özellikleri, coğrafi yapısı ve eğitim geçmişiyle bir devlet üniversitesini çoktan hak ediyor. Tarsusluların kentimizde bir devlet üniversitesi kurulması konusunda büyük istek ve beklentileri var. Tarsusluların yüksek öğrenimi geliştirmek amaçlı çalışmaları uzun süredir devam ediyor. Konu Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e yapılan ziyaretle yeniden gündeme geldi ve ivme kazandı. Yapılan ziyarette Cumhurbaşkanı Gül Tarsusluların devlet üniversitesi talebini dikkatle dinledi, inceledi ve çok olumlu karşıladı. Tarsus heyetini yönlendirerek bu konuda bir ‘üniversite dosyası’ hazırlanmasını talep etti ve kendisinin de her türlü desteği vereceğini ifade ederek dosyanın içeriği ile ilgili detaylı tavsiyelerde bulundu.

Bir yandan kurulması planlanan üniversitenin fakülte, yüksek okul ve enstitüleri belirlenip gerekçelendirilirken diğer yandan üniversite kampüsü için uygun yer temini konusuna odaklanıldı. Kaymakamlık, Tarsus Belediyesi ve Tarsuslu hayırsever iş adamlarının katkıları ile Tarsus’a yakışacak büyüklükte kampüs alanı planlanarak rapora eklendi” dedi.

Tarsus’un üniversiteyi hak ettiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Tarsusluların üniversite konusundaki heyecanı, istekleri ve kenetlenmelerinin göstergesi olarak Tarsus Kent Konseyi tarafından “Tarsus Üniversiteyi Hakediyor” sloganıyla bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanya Tarsus merkezindeki yarenlik alanında katılımcıların tek tek yorumları alınarak gönüllüler tarafından yürütüldü ve kısa sürede büyük ilgi gördü. İmza kampanyası internet üzerinde açılan 'tarsusuniversitesi.com' adresinde kamuoyuyla paylaşıldı. Tarsus Kent Konseyi çatısı altında kentin sivil toplum kuruluşları üniversite projesine gönülden inandılar ve destek verdiler. İmza kampanyamız başladığı günden bu yana hiç durmadan devam ederek Temmuz 2013 itibariyle 50 bin imzaya ulaşmıştır. Tarsus halkı kentimizde bir devlet üniversitesi kurulmasını çok istemekte olup bu konuda üzerine düşen çalışma ve hazırlıkları yapmıştır. Kapsamlı bir üniversite hazırlık dosyası hazırlanmıştır. Üniversite kampüsünün temin edilmesi konusunda planlama yapılmıştır. Tarsus kamuoyu ve sivil toplum kuruluşları üniversiteyi yaşatmak konusunda istekli ve kararlıdır. Bu konuda birlik ve beraberlik duygusu tamdır. Bundan sonraki süreçte yetkililerimizin ilgisi ve desteğine ihtiyaç vardır. Konunun hükümetimize ve sayın Cumhurbaşkanımıza yeniden aktarılması ve sürecin yürütülmesinde kamuoyu desteğinin sürdürülmesi konusunda Tarsus’un sivil toplum örgütleri her zaman olduğu gibi her türlü gayret ve özveriyi göstermeye hazırdır. 50 bininci imzaya ulaşılması vesilesi ile konuyu bir kez daha gündeme getirmek ve Tarsus Üniversitesi konusunda heyecanımızın hiç eksilmeden devam ettiğini kamuoyuna bir kez daha hatırlatmak istedik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA