'Silahlar susmuşken anayasa yapmalıyız'

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, silahlar susmuşken yeni anayasanın yapılması gerektiğini söyledi.

'Silahlar susmuşken anayasa yapmalıyız'
Habertürk'te yayınlanan Didem Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programının dünkü bölümünde yeni anayasa süreci tartışıldı.

Programın konuklarından Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, silahlar susmuşken yeni anayasanın yapılması gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinde yeni anayasanın yapılması için her şeyin denenmesi gerektiğini söyleyen Sancar, 'Bundan bir kaç yıl önce Suriye sorunu yoktu. Bundan bir kaç ay önce Mısır sorunu yoktu. Bunları bekleyelim bitsin, ondan sonra anayasa yapmaya başlayalım dersek bir yıl sonra ne çıkacağını bilemeyiz.' dedi.

Türkiye'nin önemli bir süreç yakaladığını savunan Mithat Sancar, 'Çözüm süreci çok önemli. Kaç aydır silahlar konuşmuyor, söz konuşuyor. Ben anayasa yapma işinin bir müzakere meselesi olduğunu savunuyorum. Anayasanın yapım süreciyle anayasanın yazım işi aynı değidlir. Biri diğerini üretir. Yapım süreci önemlidir orada tartışırsınız' ifadelerini kullandı.

Sancar'ın bu açıklamaları üzerine Didem Yılmaz, 'Eğer anayasa yapılmazsa silahlar yeniden mi konuşur? Çözüm sürecinin olmazsa olmazı mıdır yeni anayasa?' sorularını yöneltti.

'ÇÖZÜM SÜRECİ SADECE SİLAHLARIN SUSMASINDAN İBARET BİR SÜREÇ DEĞİL'

Mithat Sancar da, 'Ben çözüm sürecinin sonunda gelebileceğimiz en önemli noktanın bu olduğunu düşünüyorum. Bunu çözüm süreci ilerlerken inşaa etmemiz lazım' yanıtını verdi.

'Bunu çözüm sürecinde çöküş riski gördüğüm için söylemedim' diyen Sancar, 'Böyle bir fırsat var elimizde. Çözüm süreci devam ediyor ama çözüm süreci sadece silahların susmasından ibaret bir süreç değil' dedi. BEYAZ GAZETE