Manavgat'ta Hastane İnşaatı İhaleyi Bekliyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Devlet Hastanesi’ndeki yoğunluğu ortadan kaldırmak ve artan nüfusa hizmet sunabilmek amacıyla Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşasına başlanılan 100 yataklı ek bina inşaatında yüklenici firmaların yaşadıkları sorunlar nedeniyle sözleşmenin feshedildiği bildirildi.

Manavgat'ta Hastane İnşaatı İhaleyi Bekliyor
TOKİ’den yapılan açıklamada, “Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında Yds Grup Yapı San. Ve. Tic. Ltd. Şti. ve Yortaş. Yapı. Org. Tic. Ve. San. Ltd. Şti. İş. ortaklığı tarafından inşa edilmekte olan ve TOKİ’ye göre yüzde 31 oranında tamamlandıktan sonra 6 ay önce inşaata ara verilen Manavgat 100 Yataklı Devlet Hastanesi Ek Bina İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işi fesih edildiğinden imalatlar durmuştur. Söz konusu iş tekrar ihale edilme aşamasındadır. İhale aşamaları tamamlandıktan sonra imalatlar devam edecektir” denildi.

ALTI AYDA 457 BİN 238 KİŞİ MUAYENE OLDU
Öte yandan Manavgat Devlet Hastanesi’nde hizmet alan kişi sayısının her yıl arttığı bildirilirken, yılın ilk 6 ayında poliklinikte muayene olan hasta sayısının 457 bin 238 olduğu, acil servise yapılan başvurular ise 80 bin 418’e ulaştığı bildirildi.

Aynı dönemde ameliyat olan hasta sayısının 14 bin 540, yatan hasta sayısının ise 9 bin 765 olduğu açıklandı.

Manavgat Devlet Hastanesi yöneticisi Dr. Mehmet Kuru, “Hastane olarak vatandaşlara en kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Bir turizm bölgesi olan Manavgat’ta hizmet verdiğimiz hasta sayısı her geçen gün artıyor” dedi” dedi.

Kaynak: İHA