Trabzon Belediyesi Temmuz Ayı Toplantıları Başladı

Trabzon Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısını Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında gerçekleştirdi.

Trabzon Belediyesi Temmuz Ayı Toplantıları Başladı
Başkan Gümrükçüoğlu toplantının açılışında, yaptıkları çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.
Asfaltlama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “2013 yılı içerisinde150 bin ton asfalt serme hedefiyle yola çıktığımız asfalt sezonunda geride bıraktığımız 3 ay içerisinde 60 bin ton asfalt yol yaptık. 31 Mart tarihinde açtığımız asfalt sezonunda ekiplerimiz yoğun bir çalışma temposu gösteriyor. Yeni sezonda 42 mahallemizdeki bozuk yollar ile yeni açılan yolları asfaltlamayı planlıyoruz. Her mahalleye eşit hizmet anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız asfaltı bozulan yolları yeniden ele alarak vatandaşların daha güvenli seyahat yapmalarını sağlamaktır” dedi.

Trabzon'un kültürünü, tarihini ve sosyal yaşamının anlatılacağı bir kent müzesini Trabzon’a kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzon Valiliği ile ortaklaşa yaptığımız ve Tarihi Kentler Birliği ile Çekül Vakfı’nın da destek verdiği Kent Müzesi’nin projesi Anıtlar Kurulu’ndan onaylandı ve detay projeleri çalışmalarında sona yaklaşıldı. Maraş Caddesi’ndeki Eski Merkez Bankası binasında yapılacak olan Kent Müzesi’nin yapımını Oltan Gıda Vakfı bağış yolu ile yapacak. Protokolü önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Trabzon’a modern bir hayvan bakımevi kazandırmak için Orman Bölge Müdürlüğü’nden 83 dönüm araziyi 49 yıllığına tahsis yolu ile belediyeye kazandırdıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Çağlayan Beldesi Kendirli Mahallesi’nde bulunan arazide yapılacak modern hayvan barınağı Türkiye’de en güzel örneklerden biri olacak. Hayvan bakımevi için projelendirme çalışmaları bitirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından proje uygun görüldü.

Yapım ihale hazırlıkları süren Hayvan Barınağının tamamlanması ile hayvan haklarına saygı gösteren bu hizmetimiz ile tüm bölgeye örnek olacaktır” ifadelerini kullandı. Şu anda ihale çalışmaları sürüyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA