Muğla'da Bisiklet Yolları Genişletiliyor

MUĞLA - Muğla'da 2010'da yapımına başlanan bisiklet yolunun etaplar halinde genişletilerek 4.46 kilometreye ulaştığı bildirildi.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, halkın bedensel sağlığına katkı sağlamak için herkesi bisiklet kullanımına özendirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Bisiklet Yolları Projesi"nin devam eden bir proje olduğunu belirten Gürün, "Bisiklet yolları şehri bir ağ gibi saracak. Bittiği zaman uzunluğu 21.444 kilometre olacak. Bisiklet yolu sayesinde hemşehrilerimiz daha güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilecekler" dedi.

Muğla Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde görevli Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü ve Şehir Plancısı Gökçen Kasapoğlu ise projenin insan ve çevre sağlığına önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Kent merkezinden yapım çalışmalarına başlanan bisiklet yolunun, devam etmekte olan yapım çalışmalarıyla birlikte toplam 4.46 kilometreye ulaştığını kaydeden Kasapoğlu, "Bisiklet yollarının tamamlanmasıyla kent içi motorlu taşıt trafiğinin azalması, yaya ve bisiklet ağırlıklı yol ulaşım sistemini kurulması hedeflenmektedir" diye konuştu.

Kasapoğlu, yapımı devam etmekte olan bisiklet yolu güzergahı ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Karabağlar Yaylası'nda toplam 8.6 kilometre uzunluğunda, yaylanın Kentsel ve Üçüncü Derece Doğal Sit Alanı olması nedeni ile doğal özelliklerine uygun olarak levhalarla işaretlemeler kullanılarak bir bisiklet yolu güzergahı oluşturuldu. Söz konusu güzergah Kırkahvesi, Kadıkahvesi, Bakkallar, Hacıahmet, Süpüroğlu mevkileri ve ana ulaşım aksı olan Keyfoturağı Kahvesi, Berberler Kahvesi, Afife Kuyusu önünden geçerek Kireç Sanayi Kavşağı'ndan ring oluşturmakta."

Kaynak: AA