Malazgirt’teki Aşiret Kavgası

Muş’un Malazgirt ilçesinde iki aşiret mensupları arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

Malazgirt’teki Aşiret Kavgası
Malazgirt Kaymakamı Muhammet Gürbüz, olayın komşular arasında yanlış anlaşılmadan başladığını söyledi.

Edinilen bilgiye göre, Saftekin Gazi Mahallesi’nde Gebola ile Celali aşiretlerine mensup iki grup arasında başlayan sözlü tartışma, kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada silahla ağır yaralanan Mehmet Çelik (40), ambulansla Muş Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. Resulcan, Nurettin, Ramazan ve Remzi Akgün ile Recep Çelik, Mahmut Çelik, Mehmet Kadan, Yavuz Kadan ve Gülağı Yıldız ise yaralandı. Yaralılar, Malazgirt, Bulanık ve il merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı

İlçeye Bulanık ilçesinden takviye ekip gönderilirken, Malazgirt Kaymakamı Muhammet Gürbüz kavganın ilk başta iki komşu arasında başladığını söyledi.

Kaymakam Gürbüz, “Olay, komşular arasında yanlış anlaşılmadan ötürü başlamış. Biz olayın büyümemesi için devreye girip, aileleri barıştırdık. Ancak olay bugün mahallede tekrar başlamış. Daha sonra ilçe merkezine kadar büyüyen olayda maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybederken, 9 vatandaşımız yaralandı. Şu anda ilçe merkezinde herhangi bir sıkıntı yok. Güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri almış bulunuyorlar” dedi.

Kaynak: İHA