İstanbul’da Mursi’ye Destek Gösterisi

İstanbul’da sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup aktivist, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye destek için Saraçhane Parkında toplandı.

Mısır’da yaşanan olayları protesto eden grup, “Mursi’yi yedirmeyiz” şeklinde slogan attı.
Sosyal medyada başlatılan TurkeyWithMursi etiketi ile örgütlenen bir grup aktivist Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek vermek üzere toplanma kararı aldı. Ardından bu akşam saat 20.30’da Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik grup, burada Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi lehine sloganlar atarak Mısır’da yaşanan olayları protesto etti. Eyleme gazeteciler ve bazı sivil toplum kuruluşları da katılarak destek verdi.

Burada göstericiler adına basın açıklaması yapan Mürsel Kaya, Mısır'da yaşanan olayların dış güçlerin işi olduğuna vurgu yaptı. Kaya, “Mısır halkı iradesiyle iktidara getirdiği Cumhurbaşkanı uluslararası medya ile yerel uzantılarının da desteğiyle bir diktatör olarak sunulmaktadır. Bazı çevrelerde şiddet dalgalarıyla sokaklara indirilmeye çalışılarak bir oyunun piyonu yapılmak istenmektedir. Ama nasıl ki Türkiye halkı kendi iradesine sahip çıktıysa, bu günde Mısır halkının iradesine destek olmaktadır. Bizler bu topraklarda İslam coğrafyası üzerinde oynanan bu oyunlara karşı sessiz kalmayacağız. Türkiye'de Kasım 2002 bahar havasının bozulmasına izin vermediysek Mısır da baharın karattırılmasına karşı sessiz kalmadık kalmayacağız” dedi.

Eyleme katılan Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ise yaşananlara tek yürek, tek ses, tek bilek olarak karşı durulması gerektiğini ifade ederek, “Biz bir ülkenin çocuklarıydık. Bizi böldüler paramparça ettiler. Mısır’da dün yaşanan bugün Türkiye’de dün Gezi’de yaşanan bugün tekrar Tahrir’de yaşanıyor. İslam ümmetine karşı topyekun bir savaş başlattılar. İslam ümmetinin bu saldırı karşısında topyekun tek yürek, tek bilek, tek ses olarak ortaya çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Grubun protesto gösterileri yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA