Kocaeli'de Roman Stk'ların Kapasitelerinin Artırılması Paneli

Kocaeli'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Roman Festivali kapsamında ‘Roman STK'larının Kapasitelerinin Artırılması' konulu panel, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi'nde düzenlendi.

Panele, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Marmara Roman Federasyonu Başkanı Erkan Aksoy, Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Kocaeli Roman Dernekleri Başkanı Ahmet Çokyaşar, Süleyman Demirel Üniversitesi'den Yrd.Doç. Dr. Suat Kolukırık ve vatandaşlar katıldı.

Belediyenin varlık sebebinin zaten halk olduğunu ve bütün yönetim birimlerinin halk olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, şöyle konuştu: "Varlık sebebimiz siz olduğumuz için sizin talebinize verdiğimiz cevaplar lütuf değil, bir görevdir. Halka rağmen bir hizmet üretmiyoruz. Belediye başkanı kaçak olan evlerinizi yıkmasa hapse girecek, yoksa siz evsiz kalacaksınız. 167 roman çocuk okula gitmiyor. Bu konuları somut olarak, oradaki insanları manipüle etmeden, soğukkanlı bir şekilde çözmek gerek. Roman dernekleri de bu sorunlar sebebiyle var. Derneklerimiz oradaki insanların düşüncelerinin alındığı, ete kemiğe büründüğü yer olmalı.”
Panelde yönetici olarak konuşan Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, “Romanlar hak adalet eşitlik istiyor. Bunu yapmanın yolu da hukuki yollardan geçer. Romanlar seslerini daha gür duyurmanın en iyi yollardan biri de bu panelde bir arada bulunmaktır” dedi.

Kocaeli Roman Dernekleri Başkanı Ahmet Çokyaşar ise, toplumun temel taşlarındaki dinamizmi oluşturmak ve Türkiye'ye sahip çıkmak için örgütlü olmak gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Ancak, bazı roman vatandaşlar proje yapmak yerine kahvede vakit geçiriyor ya da başka ilde gerçekleşecek etkinliğe belediyeden para istiyor”
Kaynak: İHA