Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da

Diyarbakır - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir süre önce Diyarbakır Valiliğine atanan Mustafa Cahit Kıraç'ı ziyaret ederek, görevinde başarı diledi.

Valiler Kararnamesi ile İzmir'den Diyarbakır'a atanan Vali Kıraç'ı makamında ziyaret eden Eker, Kıraç'ın tecrübeli bir devlet adamı ve yönetici olarak Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde, illerinde başarılı görevler yaptığını söyledi.

Eker, Vali Kıraç'ın kente atanmasının ardından Diyarbakır'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğine işaret ederek, "İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olur, başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır'da hububat hasadının başladığını ve belirli bir düzeye geldiğini belirten Eker, tarım sektöründeki çalışmalarla ilgili düzenlenecek toplantıda yetkililerden bilgi alacağını ifade etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kıraç ise Türkiye'nin özellikle son yıllarda tarım alanında hem altyapısını oluşturduğunu hem de tarımda birim verimini artırmak için büyük gayretler gösterdiğini kaydetti.

Diyarbakır'ın tarım kenti olduğunu ve Bakan Eker'in de Diyarbakır milletvekili olmasının bölge için büyük bir şans olduğunu anlatan Kıraç, "Diyarbakırlılarla bölgedeki tarım ihtiyaçlarını en üst seviyeye çıkarmak için gayret göstereceğiz. Sadece tarım değil özellikle turizm, sanayi ve diğer alanlarda da bütün Diyarbakırlılarla bundan sonraki süreci beraber izleyeceğiz" dedi.

Bakan Eker, valilik ziyaretinin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ve kentteki idarecilerin katılımıyla tarım sektöründeki çalışmalarla ilgili toplantı yaptı.

Toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Kaynak: AA