"eğlenceli Bilim Akademisi"nde Küçük Bilim Adamları Yetişecek

Kocaeli - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi, "Eğlenceli Bilim Akademisi" adı altında küçük bilim adamları yetiştirecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Eğlenceli Bilim Akademisi'nden 1ile 8. sınıf arasındaki öğrenciler yararlanacak.

Bir hafta sürecek olan etkinliklerde öğrenciler öğrendiklerini atölyelerde uygulamalı olarak gerçekleştirecek, labaratuvarlarda çalışma ve deney yapma imkanı bulacaklar.

Öğrenciler, Elektrik-elektronik atölyesinde basit devre elemanlarını tanıyıp, kendi devrelerini kuracak, mekatronik ve robotik atölyesinde kendi robotlarını tasarlayacaklar.

Fizik atölyesinde basınçla ilgili deneylerde hem eğlenecekler hem de öğrenecekler. Biyoloji atölyesinde ise, böcekleri inceleyip kendi kan gruplarını tespit edecekler. Kimya atölyesinde ise kuru buz ile maddenin hallerini farklı deneylerle öğrenecek, kimyasal tepkimeleri ilginç deneyler tasarlayıp kendileri gerçekleştirecekler.

Eğlenceli Bilim Akademisi için öğrencileri başvurularını, 10 ila 21 Haziran tarihleri arasında şahsen, Kocaeli Bilim Merkezi'nin Cumhuriyet Mahallesi Lale sok No. 4 Plaj Yolu adresine yapmaları gerekiyor.

Akademiye sınırlı sayıda öğrenci katılabilecek.

Eğlenceli Bilim Akademisi 24 ila 28 Haziran tarihleri arasında 1. ve 4. sınıf öğrencilerine, 1-5 Temmuz tarihlerinde de 5. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları yapılacak.

Kaynak: AA