Osmaniyeli Şair, Gazeteci Hüseyin Ünaldı’ya Onur Ödülü

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen “Sevgi ile Bir Yastıkta Otuz Yıl” adlı programda, Osmaniye Musiki Cemiyeti Belediye Korosu tarafından şehrin kültür ve sanat hayatına katkılarından dolayı Şair, Gazeteci Hüseyin Ünaldı’ya onur ödülü verildi.

Osmaniyeli Şair, Gazeteci Hüseyin Ünaldı’ya Onur Ödülü
Programda sözleri Hüseyin Ünaldı’ya ait “Senden Öte” isimli Türk Sanat Müziği şarkısını ise solist Suzan Sarı seslendirdi.
Osmaniye’nin yetiştirdiği şair ve duayen gazeteci Hüseyin Ünaldı, Osmaniye Musiki Cemiyeti Belediye Korusu tarafından geleneksel onur ödülüne layık görüldü.

Hüseyin Ünaldı ödülünü Belediye Başkanı Kadir Kara ve Osmaniye Musiki Cemiyeti Başkanı Ethem Argun’dan aldı. Programda konuşma yapan Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, “Hüseyin Ünaldı Bey, geçmiş yıllarda Osmaniyemizi ulusal dergi ve gazetelerde ve ülkemizin önde gelen yazarları ile birlikte temsil etmiş, onlarla birlikte aynı dergilerde aynı gazetelerde köşe yazarlığı yapmış olan çok kıymetli ve değerli bir ağabeyimiz. Böyle bir değere sahip olduğumuz için Osmaniye adına ben gerçekten kıvanç ve onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu onuru kendisine layık gören Osmaniye Musıki Cemiyeti Belediye Koromuza, Musiki Cemiyeti yönetim kurulu başkanına ve tüm yöneticilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Birçok şehirde korolar var ancak Osmaniye Musiki Cemiyeti Belediye Koromuz önünde saygı ile eğilecek, gurur duyacağımız çalışmalara imza atan bir korodur” dedi.

Şair, Gazeteci Hüseyin Ünaldı ise konuşmasında şunları söyledi;
“Değer yargılarının ve tercihlerin maddeye endekslendiği günümüzde, her zamankinden daha çok romantizme muhtacız. Romantizmin ana kaynağı musikidir. Yaptıkları çok başarılı musiki icraları ile bu romantizmin ihtiyacımıza fazlası ile tercüman olan Osmaniye Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun değerli mensuplarına bir müziksever ve bir romantizm gönüllüsü olarak şükranlarımı arz ediyorum. Bu şarkının şiiri bana 41 yıl önce bir ödül kazandırdı. Avni Anıl, Yusuf Nalkesen gibi efsane bestekarlarla, Faruk Nafiz Çamlıbel gibi yine efsane bir şairin bulunduğu jüriden ödül kazanmak elbette ki beni çok mutlu etmiştir. Ancak bu gün burada, benim bedenimden saydığım sanatçılar tarafından, yine benim bedenimden saydığım siz musiki severlere sunulması, bana 41 yıl önceki ödülden daha büyük oldu. Bunun içinde ayrıca şükranlarımı arz ediyorum.”
Hüseyin Ünaldı, Osmaniye Belediyesi’nin “Bir Yastıkta Otuz Yıl” adlı programı ile büyük başarıya imza attığının altını da çizerek, “Bu konserin 30 yıllık evli çiftlere sunulmasının da beni bir hayli duygulandırdığını ifade etmek isterim. Evlilik kurumunun erkek tarafından biri olarak şunu söylemek isterim. Eşimiz olan hanımlar bizlere Allah’ın birer emanetidirler. Onları sevmek ve onlara hizmet etmek bizim için birer lütuf değil, boynumuzun borcu bir ibadettir. Bunu böyle algıladığım için, yazdığım yüzlerce şiirimin hiçbiri eşim için yazdığım dört mısralık şiirim kadar duygulandırmıyor beni. Sizler de eşleriniz için şiir yazın. Kalemle yazma kabiliyetiniz yoksa gözlerinizle yazın. Gözlerin yazdığı şiiri hiçbir kalem yazamaz çünkü. İşte eşim için yazdığım dört mısralık şiir; Yalnız beni sev, sevgini bölme bir tanem. Sakın bensiz ağlama, gülme bir tanem. Gülsüm adın gibi bir gül ol bana. Diken olup bağrımı delme bir tanem” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA