Afyonkarahisar'da Mühimmat Deposundaki Patlama

Eskişehir - Afyonkarahisar'da, 5 Eylül 2012'de meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülecek davanın 18 Haziran'daki ilk duruşmasında ailelerin avukatları yeni bir bilirkişi raporu isteyecek.

Ailelerinin avukatlarından Altan Ulutaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davanın duruşmasının 18-19 Haziran'da yapılacağını ve mahkeme heyetinden bazı taleplerinin bulunucağını kaydetti.

"Bilirkişinin hazırladığı rapor tatmin edici değil. Bir el bombasının patlama sonucu zincirleme patlamaya neden olduğu söyleniyor. Bu da inandırıcı değil. Bu yüzden yeni bilirkişi raporu isteyeceğiz" diyen Ulutaş, "Kovuşturmanın genişletilmesini de talep edeceğiz. Başka delillerin toplanmasını da istiyoruz. Bu isteklerimizi duruşmada dile getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda 5 Eylül akşamı askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuş, 8'i asker, 3'ü sivil 11 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA