Diyarbakır’da 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali

Diyarbakır’da, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali düzenlenecek.

Diyarbakır’da 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali
Özel bir kolejin bahçesinde düzenlenen basın açıklamasını Dicle Koleji Mezunları Derneği (DİCLEM-DER) Başkanı Basri Konuşkan okudu. 30 bin kişiye davetiye dağıttıklarını kaydeden Konuşkan, davetiyesiz stada alımın yapılmayacağını söyledi.

Konuşkan,"‘Evrensel barışa doğru’ sloganıyla düzenlenen 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Diyarbakır bölümü 'Diyarbakır Kültür Şöleni' adıyla 12 Haziran Çarşamba günü Atatürk Stadı'nda saat 20.00'da yapılacak. Şölen için başta valimize ve belediye başkanımıza olmak üzere 30 bin davetiye dağıttık. Çarşamba akşamı yaklaşık 30 binin üzerinde katılım olacağını düşünüyoruz. Şölende dört kıta 20 ayrı ülkeden gelecek olan öğrenciler Kürtçe ve Türkçe parçalar okuyacak" dedi.

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali 24-25-26 Mayıs’ta İzmir Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen kültür şöleniyle başladığını aktaran Konuşkan, festival kapsamında 55 ilde o ilin adıyla kültür şöleni düzenlendiğini bildirdi. Konuşkan, “Şölene, Kazakistan, Mozambik, Arnavutluk, Romanya, Tayland, Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Endonezya, Fas, Güney Afrika, Irak, Kamboçya, Kenya, Kırgızistan, Pakistan, Romanya, Somali, Tanzanya, Mısır, Makedonya, Tunus gibi ülkelerden çocuklar gelecek. Şölende Türkçe, Kürtçe, Arapça türküler ve şarkılar söylenecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA