Yozgat Hami-yet Çocukları Çanakkale’yi Gezdi

Yozgat Valiliği tarafından hayata geçirilen Koruyucu Yetim Destek Projesinin (Hami-Yet) sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında geziye gönderilen 40 öğrenci Çanakkale’yi gezdi.

Yozgat Hami-yet Çocukları Çanakkale’yi Gezdi
Çanakkale Gelibolu Yarımadası Milli Parkında yer alan şehitlikleri, muharebe alanlarını yerinde görmek üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla düzenlenen gezide Hami-yet çocukları yol boyunca Çanakkale hakkında kısa filmler izleyerek önceden bilgi sahibi oldu. Çocukların Çanakkale destanının önemini kavramalarına ve milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çocuklar Kocadere Çadırlı Kamp alanında kamp yaptı. Gelibolu Yarımadası, milli park içindeki anıt, müze, şehitlikler ve savaş alanlarını görevliler eşliğinde gezen öğrenciler maneviyatı güçlü bir gezinin içinde yer almanın heyecan ve gururunu yaşadı.

Çanakkale gezisini tamamlayan Hami-yet çocuklarını Valilik önünde karşılayan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, çocuklarla yolculuk ve gezi hakkında sohbet etti. Vali Yazıcı’yı sevgiyle kucaklayan çocuklar kendilerine böyle bir imkanı sunduğu için teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA