Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Pmyo'da Mezuniyet Töreni

Diyarbakır - Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Suçlularla mücadelede sadece teknoloji ve bilginin yeterli olmadığını görüyoruz. Esas unsur, insan sevgisini temel alan yaklaşımlardır" dedi.

Vali Kıraç, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'nun 11. dönem mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, toplumların gelişmesinde, kalkınmasında, demokrasilerinin yerleşmesinde, güvenlik hizmetlerinin öneminin çok büyük olduğunu söyledi.

Her devletin varlığını sürdürüp, iç güvenliğini sağlayacak kanunlara, onları uygulatacak kuvvetlere ihtiyaç duyduğunu kaydeden Vali Kıraç, "Ne kadar iyi olursa olsun yapılan kanuni düzenlemeler, uygulayıcıların yaklaşımı ve üslubu ile halka ulaşacaktır. Kanun yapmak her ülkenin sahip olabileceği bir imkan iken kanunları yasaları ve mevzuatı iyi uygulama yeteneği, köklü bir devlet geleneğine haiz olan yerlerde kendini hissettirecektir" diye konuştu.

İletişim teknolojilerinin gelişmesiyle insanların hizmete mala ve diğer bireylere ulaşması için kısa bir zaman diliminin yeterli olduğunu vurgulayan Kıraç, şunları söyledi:

"Artık bir tuşa dokunduğunuzda dünyanın en uç noktasına saniyeler içerisinde ulaşabilmektesiniz. Bu durum hayatımızı kolaylaştırdığı gibi bazı zorlukları da beraberinde getirmektedir. Bu dijital çağda artık suçlar masa başında, bilgisayarlarla işlenmektedir. Bu durum bilişim suçlarını artırmakta ve bunlarla mücadeleyi de zorlaştırmaktadır. Bilişim suçları artık günümüzde uluslararası networklarla küresel ölçeğe çıkmış durumdadır. Bilişim ve siber suçlarla mücadelede üstün başarı kaydeden polisimiz, teknoloji ve bilgi endüstrisi suçlarla mücadelede etkin bir şekilde kullanmaya başlamıştır."

Mezun olan öğrencilere seslenen Vali Kıraç, 168 yıllık polis teşkilatının son zamanlarda sadece biber gazıyla anıldığını ifade ederek, "Bu teşkilatın, aslında vatandaşın kan ihtiyacı olduğunda ilk başvurulan yer, sahipsiz bebeklerin annelerinin babalarının olmadığı yerlerde, anne şefkati kucağının açıldığı yer, hatta sahipsiz hayvanların barınaklarının olmadığı zaman onlara kuçak açılan bir yuva olduğunu asla unutmayınız" dedi.

"Sevgi üzerine inşa edilmeyen her yapının akamete uğrayacağının farkında olan polisimiz, gücünü belindeki silahtan değil, yüreğindeki insan sevgisinden ve yasalara uygun hareket etmesinden almaktadır" diyen Kıraç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Suçlularla mücadelede sadece teknoloji ve bilginin yeterli olmadığını görüyoruz. Esas unsur, insan sevgisini temel alan yaklaşımlardır. Polisimizdeki bu insan sevgisidir ki halkımız nazarında giderek kendisini takdire şayan kılmakta, darda kalmışların ve kimsesizlerin kimsesi olma yolunda gönüllerde taht kurmaktadır. Bugün Türk polisi, toplumsal düzeni sağlarken, insanı değerleri öne alan bir yaklaşım sergilemektedir. Tüm demokratik hukuk devletlerinde olduğu gibi sadece suç ve suçluyla değil, aynı zamanda bireye saygı, insan sevgisi, temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması, şeffaflık gibi değerleri esas alan bir anlayışla görev yapmakta olduğunuzu asla unutmayınız. Siz, suçlunun da polisisiniz, suçsuzunda polisisiniz. Bütün yaklaşımlarınızda insani değerleri öne alarak, hukuk kuralları içerisinde duygusallığa yer vermeden görevinizi yapmak durumundasınız."

Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Arif Okçu da eğitimlerini başarıyla tamamlayan 422 öğrencinin 44 il ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev almak üzere polis memuru olarak atandıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından dönem birincisi Burak Eren yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye giren öğrencilere, diploma ve ödülleri verilirken, yeminin ardından tören geçişi yapıldı.

Törenin ardından mezun olan polis meslek yüksekokulu öğrencileri keplerini havaya atarak, aileleriyle hasret giderdi.

Törene, 2.Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Nejat Bilgin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saltık, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Uğur Özcan, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, Emniyet Müdürü Recep Güven ve diğer davetliler de katıldı.

Kaynak: AA