Organ Eksikliğiyle Doğan Nida Bebek, Sağlığına Kavuştu

Bursa - Bursa'da, doğuştan yemek borusunun bir bölümü ve makatı bulunmayan 35 günlük Nida bebek, geçirdiği başarılı ameliyat sonrası rahat hareket edip beslenebiliyor.

Kentte faaliyet gösteren bir özel hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Nida bebeğin doktoru Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sabriye Dayı, ona uyguladıkları operasyonun, hayati tehlike barındıran zor bir ameliyat olduğunu bildirdi.

Bundan dolayı hem kendileri hem de ailesinin tedirginlik yaşadığına dikkati çeken Dayı, şunları kaydetti:

"Nida kızımızın yemek borusunun bir bölümü doğuştan oluşmamıştı. Yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken bir yol vardı. Ayrıca makat bölümü de oluşmamıştı. Solunum sıkıntısı ile sevk edilen bebeğin tanısı konuldu. Takipler ve ön kontrolleri sonrası ameliyat için plan yaptık. Bunlar ağır ameliyatlardır. Bu tarz hastalıklar da nadir görülür. Sonuçta Nida bebeği başarılı bir şekilde ameliyat ettik. Kızımız sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Nida, şu anda rahat emebiliyor ve yemeğini ağzından yiyebiliyor. Ayrıca yemek borusu ile nefes borusu arasında olmaması gereken yolu da kapattık. Makat bölümü ile ilgili olarak da biraz yüksekte olduğu için bu bölümü karın duvarına aldık. Şu anda ihtiyacını oradan yapıyor. Biraz büyüdükten sonra makat bölümüne indirilecek. Bu şaşırtıcı konuyla ilgili olarak da endişe duyulmasına gerek yok."

Nida bebeğin babası Taner Talih ise kızının, sağlığına kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Sabriye Dayı ile diğer doktorlara teşekkür eden Talih, "Büyük bir ameliyat olduğunu doktorumuz anlattı. Biz de hayli tedirgin olduk. Şu anda şükürler olsun Rabbim, kızımızı bize bağışladı. Doktorumuzun, kızımızın üzerinde çok emeği var" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA