Filyos’ta Giyim, El Nakışı ve Tel Kırma Sergi Açılışına Yoğun İlgi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen giyim, el nakışı ve tel kırma sergisine vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi.

Filyos’ta Giyim, El Nakışı ve Tel Kırma Sergi Açılışına Yoğun İlgi
Filyos beldesinde, Çaycuma Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen giyim, el nakışı ve tel kırma sergi açılışına vatandaşlar oldukça yoğun ilgi gösterdi. Melek ve Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi Salonu'nda yapılan sergi açılışına, Belediye Başkanı Ömer Ünal, Çaycuma Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş, Zonguldak İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Zülfikar Uçar ve Şakir Arslan, Öğreticiler, Giyim ve Ev Mefruşatı Ferhunde Uzun, Tel kırma Hülya Selçuk, Günser Bilici, el nakışı İlknur Erişir, okul müdürleri belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Sergi açışlında bir konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Necmi Güneş, açılış gününün harmanın ortaya konulduğu ve beğenicilerine sunulduğu gün olarak ifade etti.

Güneş, "Bütün sanatkarlar, sanatlarını takdim etmek göstermek isterler. Ondan büyük bahtiyarlık ve mutluluk duyarlar. Arı bal yapar göstermek ister. Kuş yuva yapar göstermek ister. Hanımefendilerde bize 2102-2013 öğretim yılı içerisinde açmış olduğumuz kurslarda, el emeği göz nuru, özene bezene yaptıkları işleri bizim beğenimize gösterimize sundular. İşe yaramayan insan yoktur. Eğitilmeyen insan vardır. Bir ülkenin, bir milletin, bir devletin kalkınmasına yükselmesine ana ve yegane unsur eğitimdir”dedi.

Ardından Belediye Başkanı Ömer Ünal tarafından serginin açılışı yapıldı. Davetliler sergi açılışını gezerek bilgiler aldı. Kursun Öğretmenlerinden Hülya Selçuk kursu değerlendirerek şöyle dedi:
"Bir yıl boyunca çalışmalarımızı şu an için değerlendirdik. Çok güzel şeyler çıkardık. Arkadaşlar çok başarılı bir şekilde çalıştılar. Sergimizi bugün itibarıyla halkımıza açtık. Herkesten olumlu tepkiler gördük. Çok beğenildi. Bizde çok memnun olduk.”

Kursun diğer Öğretmeni Ferhunde Uzun el emeği göz nuru emeklerini sergilediklerini ifade etti.

Uzun, “2012-2013 yılı sergimizin açılışı oldu. El emeği, göz nuru el emeklerimizi sergiledik. Öğrencilerimizin evde değerlendiremediklerini kursta değerlendirdik. Ben giyim öğretmeniyim 27 yıldır bu işi yapıyorum. Her yıl sergimiz mükemmel geçiyor. Öğrencilerim diyorlar ki, 'Biz evde olsak kesinlikle duramayız. Sergi bizim ilacımız' diyorlar. Çünkü bilgi, beceri, kardeşlik, arkadaşlık ilişkilerimiz çok var. Mesela evde bir sorun olursa kursta iş yaparken sorunu unutuyorlar. Evdeki sorunlarını bırakıyorlar. Amacımız kendimizi geliştirmek, topluma faydalı bir fert olmaktır. Ben kendimde çok mutluyum öğrencilerime bir şeyler verdiğim için” dedi.

Belediye Başkanı Ömer Ünal ise sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Beldemizde dikiş kurslarının hepsinin sergi açılışları yapıldı. Bu sergi açılışlarına katılan herkese teşekkür ediyorum. Burada emeği geçen değerli öğreticilerimize de teşekkür ediyorum. Filyos bu konularda daima öncü olmuştur. Bizde belediye olarak önümüzdeki yıl için çok amaçlı bir salonumuz var. İnşallah önümüzdeki yıl sergileri de orada yapacağız. Bizde belediye olarak burada bir hediyelik eşya satış reyonu gibi bir yer hazırlamayı düşünüyoruz. Buradaki kadınlarımızın ve öğreticilerimizin çok büyük emeklerle yaptığı sanat eserlerinin, bir şekilde ekonomiye katılması, ekonomik değer kazanılması için bir şeyler yapmayı düşünüyoruz. İnşallah bunu yaparsak, dikiş kurslarında yapılan bu sanat eserleri ekonomiye katılmış olacaktır. Bu da halkımızın kurslara katılanların evlerin ekonomisine bir katkı olmasını sağlayacaktır. Önümüzdeki yılda bunu başaracağımıza inanıyorum.”
Kaynak: İHA