Eğitim İş Sendikası'ndan 'gezi Parkı'na Destek Eylemi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Kütahya Şubesi Başkanı Hikmet Gülseven AK Parti iktidarının eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme gibi birçok kurumu özelleştireceğini iddia etti.

Eğitim İş Sendikası'ndan 'gezi Parkı'na Destek Eylemi
Gülseven Gezi Parkı eylemcilerinin de destekçileri olduklarını bildirdi.
Eğitim İş Sendikası üyelerinden oluşan bir grup, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Küçük Park önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada da sloganlar atmaya devam eden grup üyeleri adına Sendikanın Kütahya Şubesi Başkanı Hikmet Gülseven basın açıklaması yaptı. Açıklamasında hükümeti eleştiren Gülseven, “AK Parti iktidarının 11 yıldır uyguladığı küreselleşme politikalarıyla birlikte yeraltı ve yerüstü tüm ekonomik tesislerimiz çok uluslu şirketlere ve onların işbirlikçilerine peşkeş çekildi. Halk uygulanan ekonomik politikalar ile yoksullaştırıldı. Şimdi de kamu çalışanları köleleştirilmeye ve tüm kamu hizmetleri özelleştirilmeye çalışılıyor. Eğer bu gerçekleşir ise bundan sadece kamu emekçileri değil tüm yurttaşlarımız etkilenecektir. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan haberleşmeye kadar her şey özelleştirilecek ve tamamen paralı hale getirilecektir” dedi.

Gezi Parkı eylemcilerinin de yanında olduklarını ve onları desteklediklerini açıklayan Gülseven, “Gezi Parkı direnişi ile başlayan direniş bugün yurdun her karış toprağında milyonlarca yurttaşın 'Artık yeter' haykırışları ile adeta isyana dönüşmüştür. Suriye'deki Esad rejiminin gaddarlığından söz eden Başbakan, polis araçlarının halkın üzerine sürülerek ezilmesi, atılan gaz bombaları ve plastik mermilerle insanların ölmesi ve yaralanması karşısında kör ve sağır rolünü oynamaktadır. Yetmemiş, milyonlarca vatandaşımızı "çapulcu" ilan etmiştir. Evet Sayın Başbakan, işimize, aşımıza ve ülkemize sahip çıkmak çapulculuk ise biz çapulcuyuz hem de milyonlarca çapulcu. Buradan yurdun dört bir yanında AKP'nin halkı inim inim inleten politikalarına karşı demokratik ve meşru haklarını kullanarak direnen yurttaşlarımızla omuz omuza olduğumuzu ilan ederken, yurttaşlarımıza uygulanan faşizan baskıları şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Hikmet Gülseven, “Eğitim-İş olarak siyasal iktidarın aşımızı ve işimizi elimizden almaya, ülkeyi emperyalizme talan ettirme politikalarına ve bu politikalarını uygulamak için halkımız üzerinde estirilen teröre asla boyun eğmeyeceğiz. Dün olduğu gibi aşımıza da işimize de ülkemize de sahip çıkacağız. Bu uğurda ne bedel ödenmesi gerekiyorsa o bedeli de ödemeye hazırız” ifadelerini sözlerine ekledi.

Grup daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
Kaynak: İHA