Akü'de "acil ve İlk Yardım Eğitimi Sertifika" Töreni

Afyonkarahisar - Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı tarafından "Acil ve İlk Yardım Eğitimi Sertifika" töreni düzenlendi.

Ahmet Necdet Sezer yerleşkesinde bulunan Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törende akademik ve idari olmak üzere toplam 93 personel sertifikalarını aldı.

Eğitim, Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalında görev yapan öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Kamil Tunay, Yrd. Doç. Dr. Şerife Özdinç ile Yrd. Doç. Dr. Neşe Nur User tarafından 22 Nisan-13 Mayıs 2013 tarihleri arasında verildi.

Törende konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitede bulunan engelli öğrencilerle personelin hayatlarını ve toplumsal katılımlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri almak ve bu yönde düzenlemeler yapmak için engelli öğrenci birimini yeniden yapılandırdıklarını kaydetti.

Solak, şöyle devam etti:

"Bu birimimiz mevcut fiziksel altyapımızın engelliler için uygun hale getirilmesinin takibini yapmakla beraber eğitim materyallerinin ve sınav düzenlerinin de uygun hale getirilmesi için çalışmaktadır. Birimin önemli görevlerinden biri de engelli bireyler hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik eğitimler düzenlemektir. Bu kapsamda ilk faaliyet olarak, her birimde bir kişinin olmasını sağlamak üzere uygulamalı 'Acil ve İlk Yardım Eğitimi' düzenlendi.

Üniversitemizi kolay yaşanılabilir üniversite yapmak için çalışıyoruz. Eğitim binalarımızda engelli asansörlerimiz, öğretim elemanları bloklarına geçişteki engeli platformu asansörleri ve görme engelliler için zemin kabartma düzenlemeleri de yapılmaya başlanmıştır."

Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından eğitimi veren AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi.

Daha sonra eğitim gören AKÜ personeline katılım sertifikaları takdim edildi.

Kaynak: AA