Ak Parti İl Başkanı Yalçın'dan Btü Rektörü Prof. Dr. Sürmen'e Ziyaret

Bursa - AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, özellikle yüksek katma değerli üretim alanlarında Bursa sanayisinin yönlendirilebilmesi için üniversitelerin yapacağı Ar-Ge çalışmalarının çok büyük önemi ve yönlendirici özelliği olacağını bildirdi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Yalçın, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen'i makamında ziyaret etti.

Yalçın, ziyarette yaptığı konuşmada, yeni olmasına rağmen BTÜ'de kurulan bölümler, yüksek lisans ve doktora çalışmaları, ulusal ve uluslararası anlamda ürettiği makaleler dikkat ve takdirle izlendiğini belirtti.

Bursa için BTÜ'nün önemli olduğuna işaret eden Yalçın, "BTÜ, Bursa'nın sanayi kenti özelliği, üniversite-sanayi iş birliği, Ar-Ge ve inovasyon konularını öne çıkarıyor. Özellikle yüksek katma değerli üretim alanlarında Bursa sanayisinin yönlendirilebilmesi için üniversitelerin yapacağı Ar-Ge çalışmalarının çok büyük önemi ve yönlendirici özelliği olacaktır" ifadesini kullandı.

Yalçın, BTÜ'nün Kestel'de yapılması planlanan yerleşkesi hakkında bilgi alarak, bu konuda gereken desteği vereceklerini anlattı.

Ziyarette, AK Parti İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Cemalettin Torun, Ekonomi İşleri Başkanı İbrahim Okur, Mali ve İdari İşler Başkanı Asım Amil, il yöneticisi Sadettin Cangül, BTÜ rektör yardımcıları Prof. Dr. Şule Altun ve Prof. Dr. Arif Karamderi hazır bulundu.

Kaynak: AA