Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı 3. Bölge Toplantısı

KARABÜK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Şimdiki CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değil, Baykal'ın kurduğu çakma çakma CHP'dir" dedi.

Şentop, Safranbolu Ünsal Tülbentçi Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı 3. Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, CHP'nin artık asker üzerinden, yargı üzerinden, sivil bürokrasi üzerinden siyasetini, milletten yeterli oy almadığı halde sürdürebilme imkanının, yolunun, ihtimalinin kalmadığını söyledi.

Cumhuriyeti kuran parti, Atatürk'ün partisi söylemlerinin artık bittiğini belirten Şentop, "Şimdiki CHP Atatürk'ün kurduğu CHP değil, Baykal'ın kurduğu çakma CHP'dir. 1923'de kurulan CHP, diğer bütün siyasi partilerle birlikte 1981 yılında kapatıldı. 12 Eylül darbesini yapanlar bir kanun çıkardı, bütün siyasi partileri CHP'de dahil, kapattılar. Sonra 1991 yılı seçimleri akabinde kapatılan siyasi partilerin yeniden açılabileceğine dair bir kanun çıktı. Partiler tüzel kişiliktir, bu tüzel kişilerin kapatılması bir gerçek kişinin, bir insanın ölmesi anlamına gelir. 1991 yılında CHP ismiyle yeniden bir parti açılmıştır. Ölen birisini diriltmek nasıl mümkün değil ise kapatılan bir siyasi partiyi de yeniden diriltmek mümkün değil" diye konuştu.

SHP'de defalarca denemesine rağmen genel başkan olamayan Deniz Baykal'ın yeni bir parti kurarak adını CHP koyduğunu anlatan Şentop, "Atatürk'ün partisi, cumhuriyeti kuran parti diye yuttururuz millete diye yola çıkıyorlar. Atatürk'ün kurduğu parti 1981 yılında kapatılmış, aynı isimle Baykal tekrar açmıştır. Bu partinin kendilerine atfetmiş olduğu Cumhuriyet, İstiklal Harbi, Atatürk çerçevesindeki tabiri caiz ise bir kutsiyet ifadeleri tamamen gerçek dışıdır. Bu partinin artık politika üretmek, Türk milletini ikna edecek politikalar üretmek mecburiyeti vardır. Ne Atatürk'e, ne cumhuriyete, ne de İstiklal harbine sığınabilir. AK Parti Türkiye'de gerçek anlamda demokratik bir devleti kurma yolunda ciddi adımlar atmıştır" ifadesini kullandı.

Ana muhalefet partisi genel başkanının yaptığı bütün değerlendirmelerin AK Parti genel başkanının söyledikleri ve yaptıklarıyla ilgili olduğunu savunan Şantop, sözlerine şöyle devam etti:

"Bundan iki ay önce AK Parti grup toplantısı iptal edildi, hatırlayanlar olabilir, burada gazetecilerle konuşuyorduk. Dediler ki, 'Kılıçdaroğlu'nun da CHP'nin grup toplantısını iptal etmesini bekliyoruz' dediler 'Niye o da mı rahatsızlanmış?' dedim, 'yok' dediler. 'Kılıçdaroğlu başbakan konuşuyor onun konuşmasına cevaben konuşuyor, onun konuşmalarını eleştiriyor, başbakan konuşmadığı zaman Kılıçdaroğlu ne söyleyecek onu merak ediyoruz, onun için toplantı iptal edebilir' dediler. Hakikaten bütün konuşmaları Sayın başbakanımızın söylediklerine, normal bir sokak çocuğu edasıyla, üslubuyla vermiş olduğu cevaplardan ibaret. CHP'nin Türkiye'nin en temel, kendilerinin de vaat ettiği temel konularıyla ilgili bir görüşü yok."

-"Anayasa çalışmalarında CHP zayıf kalıyor"

Anayasa görüşmelerinde yer alan uzlaşma komisyonunda anayasayla ilgili hazırlığı en zayıf olan partinin CHP olduğunu savunan Şentop, "CHP hazırlık yapabilecek bir güce, zihniyete, parti içi dengeleriyle sahip değil. Bizim önümüzde hazırlıklarını yapıyorlar. Bir madde önerisi hazırlamışlar, getirmişler bunu hep beraber düzeltiyoruz, diğer partilerle birlikte. Niye? CHP ve ona oy veren kitle Türkiye'de bir hazırcılığa alışmış. Türkiye'de seçim kazanmadan iktidar olmanın yollarını, seçimi kim kazanırsa kazansın Türkiye'nin temel meseleleriyle ilgili karar verme imtiyazını elinde tutmanın yolunu, yollarını CHP şimdiye kadar bulmuş, kullanmış" ifadesini kullandı.

"CHP 50-60 yıllık süreçte, Türkiye serbest seçimler yapmaya başladıktan sonra tek başına iktidar olamamıştır, kısa dönemlerde de koalisyon hükumetlerinde yer almıştır" diyen Şentop, "CHP'nin ilkeleri, Türkiye'de genel siyasete hakim olmuş, kim iktidara gelirse gelsin, Milli Güvenlik Kurulu üzerinden, askeri vesayet üzerinden siyaset felsefesi Türkiye'ye hakim olmuş. Bunun rahatlığına alışmışlar, çalışmadan kazanmaya, külfete katlanmadan nimetlerden istifade etmeye alışmışlar" diye konuştu.

-Seçimler

Türkiye'de iki yıl içerisinde çok önemli üç seçim yapılacağını vurgulayan kaydeden Şentop, her seçimin kendine göre öneminin bulunduğuna dikkati çekti. Bu seçimlerin Türkiye ve dünya tarihi bakımından çok büyük önemlerinin bulunduğuna işaret eden Şentop, "Mart 2014 de yerel, temmuz da Cumhurbaşkanlığı, 2015 Haziran'da da milletvekili seçimlerini yapacağız. Bu üç seçim Türkiye'nin en az çeyrek yüzyılını belirleyecek seçimlerdir. 2008 yılında AK Parti'ye kapatılma davası açıldı, az daha AK Parti kapatılıyordu ki bir üyenin oyuyla kapatılamadı. Sayısal olarak bunu hesap etmek mümkün değil. AK Parti o kadar güçlü bir partiydi ki Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti'yi kapatmaya gücü yetmedi. AK Parti'nin konjektör partisi olmadığını anladılar" şeklinde konuştu.

-Gezi Parkı odaklı gelişmeler

Gezi Parkı olayları çerçevesindeki operasyonlarda, organizasyonlarda, Türkiye'nin gelecek 10 yılını AK Parti'nin planlamasını istemeyenlerin AK Parti'yi devre dışı bırakabilecek adımlar attıklarını öne süren Şentop, sözlerini şöyle tamamladı.

"AK Parti geçmişteki 10 yıllık iktidarı döneminde, Türkiye'deki eski sistemi, eski devlet yapısını, siyaset anlayışını tasfiye etmek için çalıştı. Sivil, asker, bürokratlar bütün işlerini güçlerini bırakmışlar sabahları gazeteleri okuyup, 'bu hükümetle nasıl mücadele edebiliriz' bağlı oldukları hükümetle, emrinde oldukları hükümetle nasıl mücadele edebiliriz bunun hesabını yapıyorlar.

Nerelerden buraya geldiğimizi hatırlayalım çok eski bir tarihte değil. Gezi Parkında oynanan oyun tutmadı. Almanya'nın tutumuna bakın, yabancı basının neden bu şekilde Türkiye meseleleri ile ilgileniyorlar? CNN, Amerika içindeki olaylarla ilgili bile canlı yayın yapmıyor. Beyaz Saray sözcüsü Taksim olayları başladıktan iki saat sonra açıklama yapıyor. Washington, Los Angeles'daki olaylarla ilgili bile iki saat sonra açıklama yapamıyor. Niye çünkü tezgah var senaryo var. Burada başaramadılar. Aynı senaryo Brezilya'da başarılı oldu, orada gerçekleşen eylemlerin kendisine yani kuklaya bakarak karar veren bir yönetim var. Kuklaya değil, onu oynatan kuklacılara bakmak lazım. Sayın başbakanımızın o sert mesajları kuklaya değil, o kuklaları oynatan kuklacılarıydı. Netice verdi. Brezilya ile Türkiye'yi mukayese etsinler. Başbakanımızın mesajları o tuzağı bozdu. Bütün bu eylemelerin hepsi önümüzdeki seçimlerle ilgilidir."

Toplantıya, Şentop ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'dan çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: AA