Yök Başkanı Çetinsaya Bingöl'de Temaslarda Bulundu

Bingöl - Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

Çetinsaya, YÖK üyeleri Prof. Dr. Osman Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz, Üniversitelerarası Kurul Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhittin Ataman ile Bingöl'e geldi. Bingöl Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Gıyasetin Baydaş ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Çetinsaya, rektörlük makamında bir süre sohbet etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Çetinsaya, Bingöl'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Senato, öğretim görevlileri ve öğrencilerle yapacakları toplantılarda yüksek öğretim sorunlarını ve çözüm sürecini değerlendireceklerini belirten Çetinsaya, "Bugün burada hem üniversitelerimizin hem de yüksek öğretimimizin sorunlarını konuşacağız ama aynı zamanda çözüm sürecinin ülkemize, üniversitemize yapacağı katkıları, Bingölümüze yapacağı katkıları hep birlikte değerlendireceğiz. Bizler nasıl katkıda bulunabiliriz. Süreç bize ne gibi katkılar getirecek, ne gibi yararlar getirecek daha çok bunları hep birlikte istişare edeceğiz" dedi.

Çetinsaya, bir gazetecinin Yaşayan Diller Enstitüsü bünyesinde tezsiz lisans gören öğretmen adaylarının kadro durumuna ilişkin sorusunu, bu konuları Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini ifade ederek, "Son takdir Milli Eğitim Bakanlığının. Bizler taleplerimizi iletiyoruz, nihai karar bakanlığındır" şeklinde yanıtladı.

"Başbakanın üniversitelerde özel güvenlik yerine polisin görev yapacağı yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise Çetinsaya, "İnşallah daha sonraki bir ortamda konuşalım. Şimdi yoldan geldik, yorgunuz" diye konuştu.

Çetinsaya ve beraberindekiler daha sonra Fen Edebiyat Fakültesine geçerek, burada senato üyeleriyle basına kapalı toplantıya katıldı.

Kaynak: AA