Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Topbaş Açıklaması

Trabzon - Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sabri Topbaş, müdürlüğünün her zaman hayvan hastalıklarıyla ilgili tedbirleri zamanında aldığını bildirdi.

Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı Hayvan Hastalıklarıyla Mücadele programının, Bakanlığın 2013/4 sayılı genelgesi hükümleri çerçevesinde devam ettiğini belirtti.

Programa göre koyun ve keçilere koyun-keçi vebası,koyun keçi brusella rev-1, sığırlara brusella S-19 ve kedi-köpeklere kuduz aşılarının ücretsiz olarak temin edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Trabzon'da şap aşılamaları Bakanlığımızın 2013/4 nolu genelgesi doğrultusunda isteğe bağlı olarak ücretli yapılmaktadır. Hastalık çıkışlarında ise Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyonu kararı ile mihrak bölgesi karantina altına alınarak zorunlu ve ücretsiz aşılama yapılmaktadır. Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü her zaman hayvan hastalıklarıyla ilgili tedbirleri zamanında almış ve almaktadır. İlimizde hayvan hastalıklarıyla ilgili aşılamalar yönetmelik ve genelgeler doğrultusunda, program dahilinde ve zamanında yapılmaktadır."

Açıklamada, bölge çiftçilerinin yaylacılık nedeniyle ihtiyaç duyulan her türlü bilgi ve belgeyi, il ve ilçe müdürlüklerinden temin etmeleri, hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bu zamanlarda İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılacak uyarılara dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

Kaynak: AA