Terörizmle Fikri Mücadelenin Önemi Konferansı

Konya - İslam Birliği Derneği'nce "Terörizmle Fikri Mücadelenin Önemi Konferansı" düzenlendi.

Program Yapımcısı Serdar Dayanık, Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda konferansındaki açılış konuşmasında, kişinin aldığı eğitimin neticesinde öldürmenin mantıksız olduğunu ve Allah'ın bunu haram kıldığını net şekilde anlayacağını söyledi.

Teröristlerin, aksi bir eğitimden geçirilerek tam tersi bir düşünceye sahip olmalarının sağlandığını anlatan Dayanık, şunları kaydetti:

"PKK'lı için öldürmek, bombalamak, polisimize, askerimize kurşun sıkmak ibadettir. Çünkü bu düşünce ona empoze edilmiştir. Düşünce olmadan eylem olmaz. Bu çözüm sürecinde PKK'nın silah bırakması da bizi sonuca götürmez. Çünkü PKK'nın fikri halen ayaktadır. Elbette çözüm süreci önemli bir çalışmadır ancak tek başına yetersizdir. Bizim yapmamız gereken kötü ve sapkın fikirlerin bu tür konferans, kültür, yayın ve diğer çalışmalarla temizlenmesi ve yerine İslam'ın sevgi dolu mesajının verilmesidir. Bunu yapmadan başarılı olamayız. Bütün peygamberlerin yaptığı önemli bir çalışma olan fikri çalışma bugün bizim için gerçek bir ilaçtır."

Konferansta, Biyolog Onur Yıldız ve Yazar Erkan Seyhan da konuşma yaptı.

Kaynak: AA