Suluova'da Halk Eğitim Merkezi Sergisi

Amasya - Suluova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2013-2014 döneminde eğitim gören kadın kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı el sanatları yıl sonu sergisi açıldı.

Harun Sarıfakıoğulları, Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşen yıl sonu sergisi açılışında yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü aracılığıyla talep edilen tüm kursları açarak kişilerin becerilerini geliştirmelerine ve üzerine bir şeyler koyarak istihdama katılmalarına imkan tanımaya çalıştıklarını söyledi.

Ortaya konan el emeği göz nuru eserler nedeniyle sevinç duyduğunu ifade eden Sarıfakıoğlu, el sanatları eserlerinin ilçe dışında yapılan fuarlarda da çok büyük ilgi ve övgü aldığını belirtti.

Sarıfakıoğulları; "El emeği ve göz nuru çalışmaların ilçemizde yapılıyor olmasından ve geleceğe aktarılmasından ilçemiz adına inanın çok mutluluk duyuyorum. Umarım bu çok kıymetli eserlerinizi ticari olarak da daha geniş kitlelerle buluşturursunuz. Emeği geçen öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Durmuş, sergide tel kırma, el ve makine nakışı, iğne oyası ve mefruşat ürünleri yer aldığını belirterek,"Bünyemizde yıl boyunca mesleki-teknik, sosyal-kültürel ve okuma-yazma branşlarında toplam 146 kurs açtık. Bu kurslarımıza 3 bin 329 vatandaşımız katıldı.

Özellikle iş makinası operatörlüğü ve bilgisayar kurslarımızdan istifade eden yaklaşık 70 kişi çeşitli iş sahalarında istihdam edildi" diye konuştu.

Sergide konuklara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Kaynak: AA