Hayranları Barış Akarsu'yu Doğum Gününde Unutmadı

BARTIN - Muğla'nın Bodrum ilçesinde 6 yıl önce geçirdiği trafik kazasında ölen şarkıcı Barış Akarsu'nun ailesi ve yakınları, doğum gününde sanatçının mezarını ziyaret etti.

Bodrum Torba Kavşağı'nda doğum günü olan 29 Haziran'da geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuz'da yaşamını yitiren Akarsu'nun ailesi ve hayranları, şarkıcının posterleriyle Kültür Park'ta toplandı.

Şarkıcının seslendirdiği ''Islak Islak' ',''Gözlerin'' ve ''Amasra'' şarkılarını söyleyen grup, Amasra Şehir Mezarlığı'na kadar yürüdü. Düzenlenen anma töreninde, Akarsu'nun mezarına karanfil bırakıldı, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Yürüyüşe "Doğum günün kutlu olsun canım oğlum" yazılı çiçekle katılan anne Hatice Akarsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sevenleriyle oğlunun 34. doğum gününde bir araya geldiklerini belirterek, "Bugün oğlumun doğum günü. Aslında mutlu günüm ama 4 Temmuz da bir o kadar acı günüm. Allah kimseye böyle bir acı vermesin. Rabbim iyi ki bana Barışımı verdi. Hepimizin gideceği yer burası" diye konuştu.

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur da sanatçının doğup büyüdüğü ilçede adını yaşatmak için herkesin birbirine kenetlendiğini görmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Sanatçıya duyulan sevginin ilelebet devam etmesini dileyen Timur, Akarsu'yu trafik kazasında kaybetmenin acısını halen yaşadıklarını kaydetti.

Akarsu'un hayranı Hilal Aktürk de çok üzgün olduklarını, sanatçının doğum gününde mezarını ziyaret etmek için Sakarya'dan geldiğini dile belirtti.

Akarsu'nun bulunduğu otomobil, 29 Haziran 2007'de Bodrum Torba Kavşağı'nda Halil İbrahim Çetin yönetimindeki kamyonla çarpışmış, otomobildeki Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman ölmüş, yaralanan ve özel hastanede tedavi altına alınan Barış Akarsu da 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti. Akarsu'nun cenazesi, Bartın'ın Amasra ilçesinde toprağa verilmişti.

Kaynak: AA