5. Uluslararası Pişmaniye Festivali

KOCAELİ - Kocaeli'de bu yıl 5'incisi düzenlenen ''Uluslararası Pişmaniye Festivali'' kapsamında, İzmit'in en işlek caddesi olan yürüyüş yolunda protokol tarafından pişmaniye çekilerek, halka dağıtıldı.

Geçtiğimiz hafta Saraybosna'da çeşitli etklinliklerle start alan pişmaniye festivali, İzmit'te belediye başkanı Nevzat Doğan'ın da aralarında yer aldığı grubun, İzmit Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde kortej yürüyüşü yapmasıyla başladı.

Festivalde, halk oyunları ekibi tarafından gösteriler sergilendi.

Başkan Doğan, konuşmasında, pişmaniye festivalinin, 5 yıldır İzmit Belediyesi tarafından başarıyla yapıldığını söyledi.

Festivalin ilk yılında, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 1041 metre karelik pişmaniyeyi çektiklerini vurgulayan Doğan, pişmaniyenin logo, heykel ve şarkısını da yaptıklarını ifade etti.

Pişmaniyenin İzmit'e ait bir lezzet olduğuna dikkati çeken Doğan, ''Türkiye'de ve dünyada eğer pişmaniye yiyecekseniz 'İzmit pişmaniyesi mi?' diye sorup öyle almalısınız. Şehrimizin bir markası olarak bunu söylemeye ve yaygınlaştırmaya devam edeceğiz'' dedi.

Festivalin bu sene Saraybosna'dan başladığını kaydeden Doğan, gelecek yıl başka bir şehirde başlatacaklarını dile getirerek, ''İzmit'in markalaşması, dolayısıyla İzmit'te istihdamın, turizmin, gelirin artması, vatandaşa bunun yansıması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, pişmaniyenin başkentinin İzmit olduğuna vurgu yaparak, kentin değerlerine sahip çıktığı için İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştiren Doğan ve Işık, hazırlanan tezgahlarda pişmaniye çekti.

Festivalin maskotları Pişman ve Pişmaniye ile vatandaşlar, yabancı turistler fotoğraf çektirdiler.

Yarın sona erecek festivalde, özel bir uçakla festivalin yapıldığı fuar alanına gece saatlerinde binlerce pişmaniye paketleri bırakılacak.

Kaynak: AA