2013 Yılı Kur'an Kursları Açılış Töreni

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Türkiye'nin dört bir yanında, "Gel bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz" sloganıyla açılan kurslar Kocatepe Camii'ndeki açılış töreniyle başladı.

2013 Yılı Kur'an Kursları Açılış Töreni
Kocatepe Camii'nin avlusunda düzenlenen "2013 Yılı Kur'an Kursları Açılış Merasimi"ne Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdür Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara İl Müftüsü Hakkı Özer, İstanbul İl Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ile veliler ve çok sayıda Kur'an kursu öğrencisi katıldı.

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilaveti, kukla gösterileri ve ilahi dinletileri sunuldu. Katılımcılara ikram çeşmelerinden şerbet dağıtılan programda ayrıca dondurma ikram edildi.

"BİZİM İÇİN SEVİNÇLİ AMA BİR O KADAR HÜZÜNLÜ BİR GÜN"
Programın kapanışında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Bugün bizim bayramımız, sevinçli bir günümüz o bakımdan mutluyuz ama aynı zaman hüzünlü bir günümüz. Dün Türkiye'mizin çok değerli bir ilim adamını, irfan ehli bir insanı ebediyete uğurladık. Muhammet Emin Er Hoca Efendi bir asıra aşkın ömrünün ilim ve irfana adamış bir insandı. Diyanet İşleri Başkanımızın da hocasıydı. Hocamız, hocasının vefatıyla ilgilenmek üzere Gaziantep'e gitti, onun için bugün Kocatepe Camii'nde bulunamadı. Onun mazeretlerini bildiriyorum" şeklinde konuştu.

Çocukların açılan kurslarla Allah'ın kelamını tanıyacaklarını, Kur'an okumayı, namaz surelerini ve dini bilgileri öğreneceklerini söyleyen Yılmaz, "Çocuklarımız için bu intibanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocuk yaşlardaki intibaların ileri yaşlarda insanların dini hayata yönelmede çok önemli katkısı var. Velilerimizin çocuklarını yaz Kur'an kursuna gönderirken büyük bir fedakarlık yaptıklarını biliyorum" dedi.

Anne ve babaların çocuklarının iyi bir geleceğe sahip olmaları için ellerin ne fırsat varsa değerlendirdiklerini anlatan Yılmaz, "Veliler, çocuklarının yabancı eğitimi almasını istiyorlar, en iyi okullarda okusun istiyorlar. Bu elbette ki anne-baba olarak onların hakları ve görevleri ama en az onun kadar Allah'ın kitabını, Allah'ın gönderdiği mesajı da okumalarını, anlamalarını ve yaşamalarını sağlayacak bir zaman ayırmaları da ebeveynlerin bu manada görevleri, zımnındadır, vazifeleri kapsamındadır. Tatil yapmadan yaz tatilini Kur'an kursuna ayıran ve Kur'an'ı ve İslami bilgileri yavrularımızı kazandırmak üzere emek veren Kur'an kursu hocalarımızı ve müezzinlerimizi tebrik ediyorum. Onlardan tek beklediğimiz bu küçük misafirlerimize gönülden sahip çıkmaları ve onlara Hz. Peygamberin Kur'an muallimi Cibril'i Emin'in Hz. Peygambere yaptığı gibi şefkatle ve onları kucaklamaları ve onların bu kurumlara ısınmalarını sağlamalarıdır. Çünkü sevginin olduğu yerde mutlaka ilgi olur. Sevgi gösterilir, şefkatle sahip çıkılırsa çocuklarımız buralara daha fazla bağlanacaklardır. Cami cemaatinin de çocuklarımıza sahip çıkmalarını onlardan bekliyoruz. Onlar bu ümmete, bu millete ancak cami ortamında entegre olabilirler. Bu görev cami cemaatine düşmektedir" dedi

Kaynak: İHA