Yozgat’ta Yaz Spor Okulları Yoğun İlgi Görüyor

Okulların tatil olmasıyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bütün il ve ilçelerde açılan Yaz Spor Okulları yoğun ilgi görüyor.

Yozgat’ta Yaz Spor Okulları Yoğun İlgi Görüyor
Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hayati Şahbaz, okulların tatil olmasıyla birlikte Gençlik Merkezleri bünyesinde açılan Yaz Spor Okullarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Futbol, basketbol, voleybol, tenis, hentbol, atletizm, jimnastik, batminton, tekvando, güreş gibi spor dallarında 22 antrenör gözetiminde Yaz Spor Okulu açtık. Öğrencilerimiz yaz spor okullarına yoğun ilgi gösteriyor ve şu ana kadar 5 bin 381 kayıt yaptık. Kayıt konusunda şuanda Türkiye’de ilk 14 il içerisindeyiz inşallah yeni kayıtlarımızla ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yaz spor okullarının öğrencilere sosyal yönden de katkı sağlayacağını ifade eden Şahbaz, “Öğrencilerimiz yaz tatilini spor aktiviteleriyle geçirirken, yeni arkadaşlar da edinmiş olacak ve zamanlarını değerlendirip boşa geçirmemiş olacak” dedi.

Yaz Spor Okullarının Resmi açılışın 29 Haziran Cumartesi günü yapılacağını sözlerine ekledi.

Yaz Spor Okullarına çocuklarının kaydını yaptıran veliler, çocukların spor yapmayı sevdiğini belirterek, açılan spor okullarının çocukların vakit geçirmeleri yönünden çok iyi olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA