Üreticilere Makine-Ekipman Alımı Desteği

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz yaptığı açıklamada, Gıda ve Tarım Bakanlığınca uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine-Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkındaki tebliğin 26 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Tebliği kapsamında 34 farklı tarım makinesinin destekleme kapsamına alındığını kaydeden Yılmaz, bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine ve bakanlığın diğer kayıt sistemlerine kayıtlı gerçek ve tüzel kişiler, kolektif, limited ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birliklerinin programdan yararlanmak üzere başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Hibeye esas yatırım tutarının gerçek kişiler için 50 bin TL ve tüzel kişiler için 100 bin TL’yi geçemeyeceğini vurgulayan Yılmaz, “Ancak Süt üretici birlikleri, Damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler. Müracaat süresi 25 gün olup, 20 Temmuz 2013 tarihine kadardır. Bu tarihten sonra gelen müracaatlar kabul edilmeyecektir” dedi

Kaynak: İHA