Musa İlhan Kendisine Düzenlenen Saldırıyla İlgili Basın Toplantısı Düzenledi

Geçtiğimiz günlerde 4 kişinin saldırısına uğrayan AY TV'nin Mercek Programı'nın hazırlayıcısı ve sunucusu, Musa İlhan düzenlediği basın toplantısı ile kendisine yapılan saldırı ile ilgili bilgi verip saldırıyı yapanlara kınadı.

Musa İlhan Kendisine Düzenlenen Saldırıyla İlgili Basın Toplantısı Düzenledi
Güvenlik kamerası kayıtlarından saldırıyı gerçekleştiren kişilerin kimliklerinin belirlendiğini ve hukuki sürecin devam ettiğini belirten Musa İlhan, kırık burnu ile basın mensuplarının karşısına çıktı. İlhan açıklamasında “24 Haziran Pazartesi günü ofisime gelen şüpheli kişiler reklam vermek istediklerini belirttiler. Bu kişilere ‘benim gazetem haftalık çıkan bir gazete ve sizin için günlük çıkan gazeteler daha yararlı olur’ dedim. Hangi konuda reklam vermek istediklerini öğrenmek isteyince bana oto kuaför işi yaptıklarını ve bu konuda reklam vermek istediklerini belirttiler” diye konuştu.

Bu kişilerin hal ve hareketlerinden şüphelendiğini belirten İlhan sözlerine şöyle devam etti: “Şahısların ismini ve telefonlarını aldım. İçlerinden birisi bana adını ve telefon numarasını verdi. Bu şahıslardan şüphelendiğim için verdikleri telefonu aradım ve numaranın kullanılmamakta olduğunu fark ettim. Bu şahıslar gittikten sonra bir kişi daha ofisime geldi ve muhasebeci aradığını sordu. Gelen kişiye de burasının gazete ofisi olduğunu ve muhasebeci olmadığını söyledim. Ofisimde çalışan arkadaşım kendisine hangi muhasebeciyi aradığını sorduğunda da şüpheli şahsı bir panik hali aldı ve acele bir şekilde ofisten çıktı. O saatten sonra bir dümenin dönmeye başladığını anladım ve ofis içinde gerekli önlemimizi aldık. Aynı gün bilgisayarımda oluşan bir sorun nedeniyle ofisimin girişindeki sokakta bulunan bilgisayarcıya gittim. Bilgisayarcıdan dönerken kıraathanenin önünde daha önce hiç görmediğim üç kişi bir anda bana acımasızca saldırdı. Dördü birden başıma vurmaya başladılar ve daha sonra koşar adımlarla kaçtılar” dedi.

Şahısların öldürücü darbelerle vurduklarını ifade eden Musa İlhan, “Saldırının etkisiyle burnum kırıldı, sağ gözüm ve dudağım şişti. İki gün yoğun bakımda gözetim altında tutuldum. Çok şükür sağlık durumum şu an iyi ama kesinlikle bana bir komplo kuruldu. Niye başka yerlerime vurmadılar da sadece baş bölgesine vurdular?” dedi.

“OLAYIN PERDE ARKASINDA BAŞKALARI VAR”
Olayın ardından emniyet ekiplerince soruşturma başlatıldığını ve şüpheli şahısların tespit edilerek A Ö, E Y, H Ö, H K olduğunu dile getiren İlhan, bu şahısların polisi tehdit etmekten, ruhsatsız silah taşımaktan ve adam yaralamaktan sabıkalı olduklarını iddia etti.

Olayın perde arkasında başkalarının olduğunu iddia eden Musa İlhan,
“Niye böyle bir şey yapma gereksinimi duydular hala anlamış değilim fakat bu şüpheli şahıslar en kısa sürede bulunup cezalarını çekecekler ve bu konuda emniyet güçlerine ve yargıya güvenim sonsuz. En kısa sürede adalet tecelli edecektir” dedi.

Kaynak: İHA