Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi Kendi Rekorunu Kırdı

İZMİR - Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, ikinci yılında sezon içerisindeki etkinlik ve seyirci sayısını ilk sezona göre artırdı.

Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en prestijli sanat ödüllerinden Semiha Berksoy Opera Ödülü'ne sahip Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde ilk sezon 70 olan etkinlik sayısı 104'e, seyirci sayısı da yaklaşık 30 binden 40 bine çıktı.

Sezon içerisinde önemli etkinliklere ev sahipliği yapan sahnede, sanatseverler iki dünya prömiyerine de tanıklık etti. Devlet Sanatçısı şef Gürer Aykal yönetiminde kurulan Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası'nın seslendirdiği "2. Dünya Savaşı İçin bestelenmiş Rus Ezgileri" adlı eseri ile Fazıl Say'ın bestelediği "Venüs ve Adonis" balesinin dünya prömiyerlerinin yapıldığı sahnede, ayrıca yerli ve yabancı sanatçılarla şan, lied ve oda müziği konserleri, Viyana Klasikleri, Ödüllü Genç Piyanistler Resital Dizisi ile Karşıyaka Barok Günleri etkinlikleri büyük ilgi gördü.

Yeni sezonu ekim ayında açacak olan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, genel koordinatör dramaturg Serdar Ongurlar yönetiminde yeni sezonda da sanatseverleri seçkin eserlerle buluşturacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kültür Kenti Karşıyaka" için çalıştıklarını belirterek, "İzmir'de böyle salonlara ihtiyaç olduğu ortaya çıkıyor. Belediyemiz imkanları ile hizmete açtığımız salonumuz hiç boş kalmadı. Ülkemizde alanında en etkin sanatçılarımız gösteri ve konserlerde sevenleriyle buluştu. Sanatsever İzmirliler de salonumuzu sürekli doldurdu. Bu ilgi sürdükçe etkinliklerimiz de aynı anlayışla devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA