Hacettepe Tıp 45. Dönem Mezuniyet Töreni

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 45. Dönem Mezuniyet Töreni’nde öğrenciler açtıkları pankartlarla Gezi Parkı eylemlerine destek verdi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri 45. Dönem Mezuniyet Töreni'yle uğurlandı. Üniversitenin Sıhhiye Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törende, mezun hekimler ellerinde pankartlarla alana girdi. “Direnhacettepe” ve “Gaz atma babam burada” pankartlarını taşıyan öğrenciler, mezuniyet heyecanının yanı sıra Gezi Parkı eylemlerine de destek verdi. Bölüm birincilerinin yaptığı konuşmaların ardından üniversite bünyesinde eğitim gören 14 yabancı uyruklu öğrenciden Filistinli öğrenci, yaptığı konuşmasıyla büyük beğeni topladı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, dereceye giren öğrencilerin konuşmaları sırasında sık sık dile getirdikleri “derslere girmeyen öğretim üyelerinin olduğu” yönündeki şikayetlerine cevap vererek, “Hepimiz sizler için gecemizi gündüzümüze kattık. Tabi burada hatalarımız olabilir, göremediğiniz hocalarınız olabilir, hocalarınızın bazıları süresiz ya da bir yıllık ücretsiz izin almış olabilirler. Aslında hocalarınızı yargılamaktan çok, o hocalarınızı bu tam gün sisteminden uzaklaştıran acaba nedir onun üzerinde durmamız lazım” dedi.

Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Şenocak’a açılan soruşturmalara ilişkin pankart açan öğrencilere de cevap veren Prof. Dr. Tuncer, “Dersler, eğitim herhangi bir şekilde aksıyorsa, yönetim bunun önlemini almak zorundadır. İnanınki bugüne kadar yaptığımız her şey bu sistemi düzeltmek, sizin iyi bir eğitim almanızı sağlamak üzeredir. Hiçbir zaman hak edilmeden, adaletsiz bir soruşturma açılmamıştır, eğer açılmışsa da bitirilecektir” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Tuncer, pankart açan öğrencilere hitaben, “Orada açtığınız pankart sizin düşüncenizdir ama olgun bir hekim bunun karşısında düşünenlere de tolerans gösterir” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Tuncer'in konuşmasının ardından mezun hekimlere diplomaları verildi

Kaynak: İHA