Alman Yeşiller Partisinden AK Partili İçten’e Ziyaret‏

Alman Yeşiller Partisi’nin Dortmund bölge sorumlusu Stefen Hemkeln’i AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’i ziyaret etti.

Alman Yeşiller Partisinden AK Partili İçten’e Ziyaret‏
Alman Yeşiller Partisi Dortmund Bölge Sorumlusu Stefen Hemkeln’i makamında ağırlayan AK Partili Cuma İçten, ziyarette Gezi Parkı başta olmak üzere son dönemlerde Alman medyasının Türkiye’ye bakışı konuları gündeme geldi.

İçten, Türk-Alman dostluğunun çok öncelere dayandığını belirterek, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e de eleştirilerde bulunarak, “Birkaç ağacı fırsata çeviren terör örgütlerinin şehirleri savaş alanına çevirmesini ve bu durum karşısında Merkel’in takındığı tutum da ortada. Avrupa Birliği iş kendine gelince sessiz kalıp, Türkiye’deki en ufak bir haberi bile felaket tellallığı yaparcasına, yanlı ve taraflı bu şekilde dünyaya servis ediyor. Bu ne kadar doğrudur, ne kadar ahlaklıdır? Bu noktada iyi niyet düşünmek şüphesiz çok fazla iyimserlikten öteye geçmez. Ama düşünülmesi gereken asıl mesele krizin göbeğindeki bir Avrupa’ya karşın dünyanın en hızla büyüyen ikinci ülkesi Türkiye’nin istikrarının baltalanmaya çalışılmasıdır. Ancak biz de buna göz göre göre izin vermeyiz. Arakan’da Filistin’de ve daha dünyanın birçok yerinde akan Müslüman kanına ses çıkarmayan, binlerce hektar ormanımızı yakan, 30 binden fazla cana mal olan terör olaylarına da 3 maymunu oynayan AB de Almanya’da çok ciddi bir yol ayrımında olduklarını görmelidir. Oyun oynayan nihayetinde kendi oyunu içinde kaybolur. Ülkemiz iç ve dış dinamiklerini, kardeşliğini ve istikrarlı büyüme yolunda attığı adımlardan ve tavizlerden kesinlikle taviz vermeyecektir” dedi.

Teknolojinin ve enerji kaynaklarının önemine değinen İçten, çevre dostu projelerin modern dünyada yaşamlarımızı nasıl kolaylaştırdığını ve bu tekniklerin en kısa zamanda ülkemizde de kullanmaya başlanıp, yaygınlaşması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA