74 Kuruştan Aldığı Buğdayı 81 Kuruşa Satacak

TEKİRDAĞ - Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Yaşar Fidancı, TMO'nun 72 ila 74 kuruştan aldığı buğdayı 81 kuruşa satacağını belirterek, bunun üreticinin de sanayicinin de bilmesi gereken önemli bir konu olduğunu belirtti.

Fidancı, TMO Çorlu Ajans Amirliği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Tekirdağ'da beş ajans bir de şube merkezi olmak üzere altı ayrı noktada üreticiye hizmet verdiklerini belirterek, buralarda günlük 6 bin 200 ton alım kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

Fidancı, bu iş yerlerinde günlük 6 bin 200 tonluk randevu açtıklarını ifade ederek, "Ortalama verileri değerlendirdiğimizde üreticilerimiz 6 bin 200 tonluk randevuya 5 bin 384 ton talep iletmiş, buna karşın 4 bin 547 ton ürün getirmiş. Randevu alanların tamamına yakını ofise geliyor. Randevularını TMO'dan alan üreticiler işlerini garantiye getiriyor. Bu süre zarfında piyasada müşteri bulduğu zaman ürünün veriyor ancak piyasadan müşteri bulamazsa ofise getiriyor. TMO olarak hızlı alım yapmamız, fiyatların yüksek olması vatandaşları fazlasıyla memnun ediyor'' şeklinde konuştu.

TMO'nun aldığı buğdaylarda sert buğday için 72 kuruş taban fiyat belirlediğini belirten Fidancı, "Sert buğdayın alımı 72 ila 74 kuruş aralığında yapılıyor. Kırmızı grup buğday 68,5 kuruş olarak açıklandı, 69 kuruştan alınıyor. TMO'nun aldığı buğdayın satış fiyatı 81 kuruş olarak belirlendi. TMO 81 kuruştan buğday satacak. Bu üreticinin de sanayicinin de bilmesi gereken önemli bir konu" bilgisini verdi.

Ofisin uygulamaya koyduğu tam randevu sisteminin çok önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Fidancı, tam randevu sistemi ile iş yerlerinin kapasitesine göre alım yapıldığından iş gücü kaybı yaşanmadığını, gereksiz yoğunluk ve yığılma da olmadığını kaydetti.

Fidancı, şöyle devam etti:

"Bu sistem hem bizler hem de üreticiler için çok faydalı oldu. Randevu alındığı gün tüm hububat boşaltılıyor. Randevuların belirlenmesinin ardından bizler de personel sayımızı; iş gücümüzü randevu miktarına göre ayarlıyoruz. Artık yenilenen sistemle randevu kuyrukları ortadan kalktı. Randevu alma konusunda hiçbir problem yok. Randevu alanlar, tarlasını biçtirememe, getirecek araç bulamama ya da araçlarının arıza yapması gibi herhangi bir sorunla karşılaştıkları zaman ürününü getiremeyecekse, 1 gün öncesinden randevusunu iptal edebiliyor."

Randevu konusunda sıkıntı yaşayanların herhangi bir ofisten randevu alabileceklerini aktaran Fidancı, üreticinin randevularını getireceği mal kadar alması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA