Toki, Malatya’da Kentsel Dönüşüm İçin 3 Bin 267 Konutu İhaleye Çıkardı

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, TOKİ tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Malatya’da 3 bin 267 adet konutun yapımını 5 ayrı kısım halinde ihaleye çıkardığını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Öz, “TOKİ tarafından Beydağı 1. Bölgeye 540 konut, 16 derslikli lise ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi'nin ihalesi 19 Ağustos'ta, Beydağı 5. Bölge 909 adet konut ve Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi'nin ihalesi 19 Ağustos tarihinde, Beydağı 2. Bölge 531 konut ve 1 adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre düzenlemesi İşi'nin ihalesi 20 Ağustos günü, Beydağı 3. Bölge 796 konut, 1 adet 16 derslikli ilköğretim okulu, Aile Sağlığı Merkezi ve cami inşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi'nin ihalesi 20 Ağustos günü, Beydağı 4. Bölge 491 konut inşaatı ve Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi'nin ihalesi 21 Ağustos günü yapılacak” dedi.

Öz, açıklamalarına şöyle devam etti:
“Malatya’da Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için TOKİ’nin düzenlemiş olduğu son 3 bin 267 adet konut projesi çok önemli. Aynı zamanda konutların 5 ayrı kısım halinde ihaleye çıkartılması da projeyi daha da hızlandıracaktır. TOKİ’nin kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kontu yaparken, aynı zamanda sosyal donatı tesislerinde aynı süreçte başlatması da önemli bir gelişmedir. Malatyalı hemşerilerimizi her konuda olduğu gibi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da mağdur etmeden çalışmaları yürüteceğiz.”
Kaynak: İHA