Şemdinli Belediyesi'nden Sanat ve Kültür Kampı

Hakkari'nin Şemdinli Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Kampı kuruluyor.

Şemdinli Belediyesi'nden Sanat ve Kültür Kampı
İlçenin Tekeli köyüne bağlı Tanyolu mezrası ile Hakurk arasında bulunan ve "Şeytan Üçgeni" diye tabir edilen Meydanuk Yaylası'nda Kültür ve Sanat Kampı kuruluyor. Abdullah Öcalan'ın 1999'da yaptığı çağrı üzerine bir grup PKK üyesinin bölgeden Türkiye'ye giriş yaptığı Tanyolu mezrasının yukarısında bulunan ve Irak, İran ve Türkiye sınırlarının birleştiği Meydanuk Yaylası'nda Şemdinli Belediyesi'ne bağlı Guldegün Kültür Merkezi tarafından kurulacak kamp için çalışmalar bitme aşamasına geldi.

Kamp hakkında bilgi veren Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, "Önümüzdeki dönemlerde belediyemizin sosyal ve kültürel belediyecilik çalışmaları kapsamında, Şemdinli halkımızı güzel bir dönem bekliyor. Bu kapsamda belediyemize bağlı Guldegün Kültür Merkezi tarafından yapılan bir planlama çerçevesinde Şemdinli'deki gençlerimize yönelik olarak bir kültür sanat kampı yapmayı düşünüyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız sona ermek üzere, tarih olarak 5, 6 ve 7 Temmuz günlerinde ilçemize bağlı Tanyolu mezrasında bir kültür sanat kampı gerçekleştireceğiz. Bu kültür sanat kampı yıllardan bu yana kültürel soykırıma karşı, kültürel direniş şiarıyla gerçekleşecek ve ilçemizin sosyal kültürel değerlerinin tekrar tartışılacağı özellikle sanatsever gençlerimizce katılımın sağlanacağı çeşitli aktiviteler gerçekleşecek" dedi.

Kültür ve Sanat Kampı'nın 3 gün süreceğini belirten Töre, "Üç gün boyunca gerçekleşecek kültür sanat kampımızda kültürel söyleşiler, sanatsal çalışmalar, paneller ve çeşitli söyleşiler sohbetler gerçekleşecek. Mümkün olduğu kadar içeriğini zengin tutmayı düşünüyoruz. Bu aktivitelere sanatçılar, siyasetçiler ve daha birçok konuşmacının da katılımını öngörüyoruz. Şemdinli için gerçekten güzel bir etkinlik olacağını şimdiden söyleyebilirim. Özellikle yerel kültürün öne çıkarılması, sanatsal değerlerimizin tekrar hatırlatılması açısında bir ilk niteliği taşıyor ve bu açıdan önemsiyoruz. Gerçekten bizler de bu üç gün boyunca orada gençlerimizle birlikte bu güzel etkinliğe katılmayı düşünüyoruz. Dışarıdan da çevre il ve ilçelerden de misafirlerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA