Mardin'de İşçilerin 25 Yıllık Alacağının Ödenmesi

MARDİN - Mardin Belediyesinin 250 işçiye 25 yıldır biriken alacaklarını ödemesi sevinçle karşılandı.

Mardin Belediyesinde 25 yıllık biriken alacaklarını alan işçiler, yurt dışından dönen Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu Mardin Havaalanı'nda karşılayarak sevgi gösterisinde bulundu. Araç konvoyu ile belediye hizmet binasına gelen Ayanoğlu, davul zurna eşliğinde işçilerle halay çekti.

Kurban kesilmesinin ardından konuşma yapan Ayanoğlu, Mardin halkının istediği hizmetin yapılması noktasında ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini söyledi.

Ağır bir yükün altından Mardin halkının desteği ile çıktıklarını belirten Ayanoğlu, şöyle konuştu:

"Biz 2009 yılında yola çıkarken bu şehrin önemli problemleri çözme noktasında üzerimize ağır bir yük aldığımızı söyledik. Aziz Mardin halkı bizi yalnız bırakmadı ve destekledi. Seçildiğimizden beri gecemizi gündüzümüze katarak Mardin halkının istediği hizmetin yapılması noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Gün geldi bizimle alay edildi. Dürüstlük anlayışımız sorgulandı, belden aşağı vurdular. Eyvallah dedik. Ama biz bu şehir kazansın istedik. Bu yüzden otogarı, hayvan barınağını, mezbahaneyi biz yapıyoruz. 500 bin metrekare parke taşını biz döşüyoruz. 200 kilometre uzunluğunda altyapı hazırlıyoruz."

Belediyede dava açan işçiler dışında bütün işçilerin alacaklarının ödendiğini söyleyen Ayanoğlu, dava açan işçilere de uzlaşma için çağrıda bulundu.

Ayanoğlu, şunları söyledi:

"Biz hiçbir zaman sorunlar üzerinden siyaset yapmayı öğrenmedik. Sorunların çözülmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Belediyede çalışan işçi kardeşlerimizin alacak sorunları uzun yıllardır devam ediyordu. İşçi alacakları probleminin çözümü için 3,5 yıldır uğraşıyoruz. Başbakanımız, içişleri bakanımız, Mardin milletvekilleri ve AK Parti teşkilatının bu konuda ciddi emeği geçti. Dava açan kardeşlerimiz hariç hemen hemen belediyede çalışan bütün kardeşlerim hakkını hukukunu almış durumda. Dava açan kardeşlerimize de sesleniyorum. Biz sizin karşınızda olan insanlar değiliz, gelin uzlaşalım. Sizin de alacağınızı ödeyelim. Biz alacakların ödenmesinden kaçınmıyoruz."

Piyasa borcu ile 35 milyona yakın bir ödeme yaptıklarını ifade eden Ayanoğlu, "Bu şehir ekonomisine de çok ciddi bir katkıdır. Bu şehrin daha ileriye gitmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ödemesi yapılmayan 76 arkadaşımız var bunlar davalı olduğumuz arkadaşlarımız. 250'ye yakın işçimize ödemeleri yapıldı" diye konuştu.

Kaynak: AA