7 Fotoğraf Sanatçısı, 7 Gün Fotoğraf Çekecek

ANKARA - Kazan Belediyesi'nin "Yedi Cihan Kazan" projesi Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün ilk fotoğrafı çekmesiyle başladı.

Kazan Belediyesi'nin "Yedi Cihan Kazan" projesi kapsamında 7 farklı ülkeden gelen 7 fotoğraf sanatçısı 7 gün boyunca Kazan'da fotoğraf çekecek. Bunlardan 60 tanesi Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Belediye Köprübaşı Sosyal Tesislerinde düzenlenen törene fotoğraf sanatçılarının yanı sıra Kazakistan Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi Genel Sekreteri Düsen Kaseinov da katıldı.

Törende konuşan Kazakistan Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev, hangi sistem olursa olsun sanata kültüre sahip çıkmadan kalkınamayacağını söyledi.

Su nasıl damlalarla büyüyorsa sanatın da devletin desteğiyle büyüyeceğini ifade eden Büyükelçi Janseyt Tüymebayev, "Sanat ve kültür sayesinde Kazak ve Türk halkları birbirimizi daha yakından tanıyacağız. Buradan çağrıda bulunuyorum. Kazakistan ve Türkiye'de iş yapan işadamları sanata, kültüre destek versinler. Sadece belediye veya büyükelçilik olarak biz buna yetişemeyiz" dedi.

Belediye Başkanı Lokman Ertürk de konuşmasında proje hakkında bilgiler vererek projenin amacının tarihi çok eskilere dayanan Kazan'ın gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında tanınması, bilinirliğinin artırılması olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Ertürk 7 ülkeden fotoğraf sanatçısının Kazan'da 7 gün boyunca konuk olacağını ve Kazan'da gezip gördükleri yerleri, tattıkları lezzetleri, tarihi, doğayı fotoğraflayacaklarını söyledi.

Ertürk çekilen fotoğrafların 01 Temmuz 2013 tarihinde Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açılacak fotoğraf sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA