Wallenda, Büyük Kanyon'u İp Üzerinde Geçti

ARİZONA - Dünyaca ünlü Amerikalı ip cambazı Nick Wallenda, Arizona eyaletinin kuzeydoğusundaki Büyük Kanyon'u ip üzerinde yürüyerek geçti.

Wallenda, Little Colorado Nehri'nin 457,2 metre yukarısına gerilen 5,8 santimetre kalınlığındaki çelik kablonun üzerindeki yürüyüşünü 22 dakikada tamamladı.

Emniyet kemeri kullanmayan Wallenda, saatte 48 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle dengesini bulmak için iki kez durakladı ve yürüyüş boyunca dua etti.

Finişe yaklaştığında hızlanan ve son birkaç adımı atlayarak geçen Wallenda'nın yürüyüşü, üzerindeki mikrofon ve iki kamera aracılığıyla belgesel kanalı Discovery Channel'dan canlı yayımlandı.

Çocukluğundan bu yana Büyük Kanyon'u ip üzerinde yürüyerek geçmeyi hayal eden Wallenda, yürüyüşün ardından tahmin edilenden çok daha fazla rüzgar olduğu için dengesini bulmakta zorlandığını ve bir ara gözüne kaçan tozun durumu daha da güçleştirdiğini söyledi.

Gösteriyi yaklaşık 600 kişi izledi.

Tabanı geyik derisinden özel bir ayakkabı kullanan Wallenda, bir sonraki hedefinin New York'ta Empire State ve Chrysler binaları arasında gerilecek bir ipte yürümek olduğunu belirtti.

Kuşaklardır sirk gösterileri düzenleyen ünlü "Uçan Wallendalar" ailesinden gelen 34 yaşındaki Wallenda, geçen yıl da Niagara Şelalesi üzerine gerilen 550 metrelik ip üzerinden yürüyerek 7. kez Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazanmıştı.

Dedesi Karl Wallenda, 1978 yılında Porto Riko'daki bir gösteri sırasında düşerek 73 yaşında yaşamını yitirmişti.



Kaynak: AA