Başkan Akgül Şantiyelerde İncelemelerde Bulundu

Mamak’ta hayata geçirilen yatırımların açılışını gerçekleştiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bir taraftan da yapımı devam eden yatırımları yakından takip ediyor.

Başkan Akgül Şantiyelerde İncelemelerde Bulundu
Başkan Akgül, Mamak Kapalı Spor Salonu ve Kartaltepe Kentpark yapımını incelemek için şantiyeleri ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapımları hızla devam eden tesislerle geleceğe yatırım yaptıklarını kaydeden Akgül, “Mamak yatırımlarla değişmeye devam edecek, Başkent’in markalaşan ilçesi olacak” dedi.

İlk olarak Kartaltepe Kentpark’ın çalışmaları hakkında bilgi alan Akgül, parkın kültürel zenginlikleri de içinde barındıran dev bir rekreasyon alanı olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Yapısal kaba inşaatı tamamlanan tesisin ince işçiliğinin devam ettiğini belirten Akgül, “Her yaştan vatandaşımızın dinlenebileceği, eğlenebileceği, spor yapabileceği dev bir rekreasyon alanı olan parkımızın yapımı yüzde altmış seviyesine ulaştı. Kartaltepe’nin adını temsilen alana hâkim olan tepeye konacak 7 tonluk dev kartal figürünün temeli atıldı. Su değirmenin yer alacağı zeminin inşaat çalışmaları devam ederken, bitkisel peyzaj çalışmaları da sürüyor” diye konuştu

Akgül’ün ikinci durağı, Durali Alıç Mahallesi’nde yapımı devam eden Mamak Kapalı Spor Salonu oldu. Akgül, tesisi bir an önce Mamaklıların hizmetine sunmak için özveriyle çalıştıklarını kaydetti.

16 bin metrekarelik alanda yapımı gerçekleştirilen ve 4 bin 250 kişilik kapasiteye sahip olan tesisin büyük spor organizasyonlarının yanı sıra, konser, toplantı ve sivil toplum kuruluşlarının büyük organizasyonlarına da ev sahipliği yapacağını belirten Akgül, tesisin kaba inşaatının tamamlandığını ince işçilik çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

150 dönümlük alanda yapımı devam eden Kartaltepe Kentpark, Başkent’in en büyük çocuk oyun alanının yanı sıra çocuk müzesini de içinde barındırıyor. Yine parkta dev bir meydan, Pierre Lotti benzeri açık hava Türk kahvehanesi, spor alanları, koşu yolları, seyir terasları, yamaç asansörleri, süs havuzları, kongre salonu ve kafeteryalar yer alıyor. Mamak’a ayrı bir hava katacak bu parkın en gözde kısmı da yapay gölet. Hatip Çayı’nın proje içinde kalan kısmı temizlenerek oluşturulacak gölette Başkent’te gondol sefası hayal olmaktan çıkacak.
Kaynak: İHA