Uşak’ta Hafızlığını Tamamlayan 16 Genç Hafız İcazetlerini Aldı

Uşak Müftülüğü'ne bağlı Fatih Erkek Kuran Kursu’nda hafızlığını tamamlayan 16 genç hafız için merasim yapıldı.

Uşak’ta Hafızlığını Tamamlayan 16 Genç Hafız İcazetlerini Aldı
Hafızlık merasiminde Türkiye’nin ünlü kurra hafızlarının Kuran tilaveti izleyicileri mesh etti.
2008 yılında dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu tarafından temeli atılan ve 2010 yılında hizmete açılan Fatih Erkek Kuran Kursu ilk meyvelerini verdi. Dönemin Uşak Müftüsü Osman Akdemir’in girişimleri ve hayırseverlerin katkılarıyla 18 ayda hizmete açılan kursun yetiştirdiği ilk hafızlar düzenlenen törenle icazetlerini aldılar. Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı tören, Fatih Kuran Kursu’nun avlusunda yapıldı.

Törende Türkiye’nin yetiştirdiği ünlü kurra hafızlar; İsmail Coşar, Mehmet Bilir, Ali Tel ve Yaşar Çuhadar tilavetleriyle katılımcıları mesh etti. Törene; Vali Mehmet Ufuk Erden, Dr. Ekrem Keleş, AK Parti Milletvekili Mehmet Altay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Gün, İl Müftüsü Fuat Altındaş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali ihsan Uzun, Uşak Eski İl Müfütsü Osman Akdemir, AK Partili meclis üyeleri ile davetliler hafızlığını tamamlayan öğrencilerin aileleri katıldı.

İl Müftüsü Fuat Altındaş açılış konuşmasında, “Bugün bizim bayramımızdır. Hıfzını tamamlamış hafız olmuş şu nur yüzlü yavrularımıza hizmet etmek bizim için şereftir. Hafızlarımızın ailelerine, hocalarına ve bize destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz. Fatih Kuran Kursu bugün ilk meyvelerini vermeye başladı.

Milletimizin katkısı ile kısa sürede hizmete açılan kursumuz bundan sonra da nice hafızlar yetiştirecek. 120 yatılı öğrencinin eğitim görebileceği modern bir bina olan kursumuzda şuanda 65 evladımız kuran dersi ve hafızlık eğitim almaktadır. Bu duygularla katılımcıların hepsine ve cemaatimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ise konuşmasında toplumsal barışın önemine değinerek islamın kardeşlik dini olduğunu anlattı. Uşak halkının destekleri ile inşa edilen Fatih Kuran Kursu’nun ilk hafızlarını yetiştirmekten mutluluk duyduklarını da ifade eden Keleş, “Burada yetişen evlatlarımız hafızlıklarını ömür boyu muhafaza ederek eğitimlerine devam edecekler. Hayata atıldıklarında da örnek kişilikleri, ahlakları, çalışma azimleri, milletine ve devletine olan bağlılıkları ile ülkemize hizmet edecekler. Müftülüğümüze, hocalarımıza, yavrularımızın ailelerine ve Uşak halkına çok teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye’nin ünlü kurra hafızlarının Kuran’ı Kerim tilaveti törene katılanları duygulu anlar yaşattı. Kuran tilavetinin ardından Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi İsmail Coşar okuduğu kaide ile Uşaklıları ikinci kez mesh etti. Tören daha sonra 16 hafıza İl Müftlüğü tarafından hazırlanan plaketlerin ve çeşitli kuruluşların genç hafızlara hediye takdimi ile devam etti. Genç Hafızlara altın takan Vali Mehmet Ufuk Erden ise tören sonunda duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bugün burada 16 hafız yavrumuzun merasiminde olmaktan çok mutluyum. Kuran kurslarına hizmet etmeyi kendisine hedef seçen Uşak halkına hafızlarımızın hocalarına ve il müftülüğümüzü de tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA