Tetiker: “ereğli’yi Masaya Yatıracağız”

Zonguldak’ın Kdz.Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli’nin önemli sorunlarını görüşmek ve çözüm üretmek üzere toplantı düzenlediklerini söyledi.

Tetiker: “ereğli’yi Masaya Yatıracağız”


Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İlçenin en büyük sorunların bir tanesinin liman olduğunu söyleyen Tetiker, tersaneler bölgesindeki havuzun liman olarak kullanımı için anlaşma sağlandığını söyledi.

Tetiker “Orada tersanecilik faaliyeti yapan tüm tersaneci arkadaşlarımız havuzun liman olarakta hizmet vermesi için mutabakat metni imzaladılar. Milletvekillerimizle, Vali beyle konuyu görüştük. Onlarda çok olumlu bakıyorlar. Önemli olan tersanecilerimizin anlaşmasıydı. İşin bürokratik kısmını da en kısa sürede aşacağımızı düşünüyorum. Orada tersanecilerin ortak olduğu, belki TSO’nun içerisinde bulunacağı bir şirket kurulup liman işletilebilir” dedi.

8 Haziran 2013 Cumartesi günü Ereğli TSO’da bir toplantı düzenleyeceklerini belirten Tetiker şunları söyledi; “Bu toplantıya Zonguldak Valimiz Sayın Erol Ayyıldız, Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Ercan Candan, Kaymakamımız İbrahim Çay, Ereğli’de ki bankaların bölge ve şube müdürleri, tersanecilerimiz ve Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi katılacak. Ereğli’yi masaya yatıracağız.”
Ereğli OSB’de de iç açıcı gelişmelerin yaşandığına değinen Tetiker, yerli yatırımcıların yanında şehir dışından da büyük bazı firmaların yatırım talebi olduğunu, konu netleştiğinde müjdeli haberi vereceklerini söyledi.

Ereğli’nin ekonomik açıdan geleceğinin parlak olduğunu da söyleyen Tetiker, bundan hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: İHA