Gazeteciler Sordu, Başkan Büyükaslan Cevaplandırdı

Yaklaşan yerel seçimler öncesi görev süresindeki 10 yılını canlı yayın programında değerlendiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, gazetecilerin birbirinden çarpıcı sorularını yanıtladı.

Gazeteciler Sordu, Başkan Büyükaslan Cevaplandırdı
ASU TV’den canlı yayınlanan ‘Adıyaman Belediyesi’nin 10 yılı’ isimli programa katılan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. İlde yayım yapan bütün gazete ve ajanslardan 10 gazetecinin katıldığı programda sorulan bütün sorulara cevap veren Başkan Büyükaslan, Belediye Başkanlığı görevini sorumluluk bilinci içerisinde yürüttüklerini söyledi.

ASU TV Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Polat’ın moderatörlüğünü yaptığı programa Olay Gazetesi Sayfa Editörü Kamer Ulucan, Işık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Karakuş, Duruş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Akif Beyaz, Yeniyol Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Metin Harıkçı, Doğuş Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çeliker, ASU TV Haber Müdürü Erdal Özkaynar, Mercan TV Haber Müdürü Mustafa İlik, Gündem Gazetesi Genel Koordinatörü Yusuf Dündar, İHA Adıyaman Temsilcisi Ahmet Arslantaş ve Adıyaman’da Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Aslancirit katıldı.

Gazetecilerin birbirinden çarpıcı soruları karşısında verdiği net ve kararlı cevaplarla gerçekleri kamuoyuyla paylaşan Başkan Büyükaslan, görev süresi boyunca halkın yanında olduklarını, hizmetlerini halka yönelik yaptıklarını ve yaptıklarıyla da büyük dualar aldıklarını söyledi.

Sorulan bir soru üzerine görev süresi boyunca başarılı işler yaptıklarını sözlerine ekleyen Başkan Büyükaslan, ekibiyle iyi bir şekilde çalıştıklarını ve bundan dolayı da başarıyı yakaladıklarını dile getirdi. Geçmişte hizmeti geçen bütün belediye başkanlarına da teşekkür eden Başkan Büyükaslan, Kale, Bilgi Evleri, Anaokulları, Konservatuvar, Belediye Meclis Salonu, Yeni Nikah Salonu, Taziye Evleri, Su İşleri Müdürlüğü, Makine ve İkmal Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü binaları, Hangar, Saha Amirliği binası, Yakıt İstasyonu, Şire Pazarı, Keleş Konağı, Gazhane, Aqua Park, Togem ve daha birçok üst yapının kendi dönemlerinde yapılan ilklerden olduğunu söyledi.

Karadağ Mesire Alanı, Sümerpark dahil kendi dönemlerinde bugüne kadar 59 park yapıldığını ve bu yıl 20 park daha yapılacağını söyledi.

Şu an devam eden birçok projelerinin olduğunu söyleyen Başkan Büyükaslan gelecek dönemin projelerini ilerleyen günlerde açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

Belediyenin yaptığı ihalelerle ilgili soruyu da yanıtlayan Başkan Büyükaslan, ihalelerin Kamu İhale kurumu tarafından takip edildiğini, Sayıştay tarafından da bütün kurumlarda olduğu gibi her yıl Adıyaman Belediyesi'nin de incelendiğini söyleyerek, bu güne kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini ve böyle bir şeyin mümkün olmayacağını belirtti.

Aday adayları hakkında sorulan bir soruya verdiği cevapta Başkan Büyükaslan, “Biz büyük bir partiyiz. Sayın Başbakanımızında ifade ettiği gibi Türkiyenin Partisiyiz. Bu sebeple partimizde aday adayı sayısının fazla olması daha şimdiden bu yönde bir takım çalışmaların yapılmasını doğal buluyorum. Bu partimiz için bir zenginliktir. Diğer partiler aday adayı bulamazken bizim partimizde sayının yüksek olması partimizin gücünü gösterir. Biz Tecrübe ve birikimimizle yeni dönemin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Belediye ekibimiz ve personelimiz ayağa kalkmış, büyük bir heyecanla, birlik ve beraberlik içerisinde gelecek dönem için çalışıyoruz. Partimizin bir geleneği ve kendine has bir yapısı vardır. Parti teşkilatımız ve milletvekillerimizle birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz. Siyasetin kendine has şartları vardır. Bu şartlar içerisinde birlikte ve omuz omuza hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA