Zahide Nine: Ben hiç bir partinin mensubu değilim

Gezi eylemcilerine tepkisi ile fenomen olan Zahide Nine, kendisine 'satılmış' diyenlere canlı yayında yanıt verdi. "Ben hiç bir partinin mensubu değilim. Bin lira 100 lira maaşımla geçiniyorum."

Zahide Nine: Ben hiç bir partinin mensubu değilim
Gezi eylemcilerine tepkisi ile fenomen olan Zahide Nine, kendisine'satılmış'diyenlere canlı yayında yanıt verdi. "Ben hiç bir partinin mensubu değilim. Bin lira 100 lira maaşımla geçiniyorum."

Dün, Taksim Gezi Parkı'nda gözaltına alınanlarla ilgili emniyette yapılan işlemler sırasında çok ilginç bir tepki vardı. Zahide Özay adlı emekli hemşire protestoculara sert bir tepki göstermişti. Bugün TV, milyonların fenomeni olan Zahide Nine'nin kaldığı otelden canlı yayın yaptı.

"GEZİ EYLEMLERİ BAŞKA YÖNE DOĞRU GİDİYOR"


Neden böyle bir tepki gösterdiğini anlatan Zahide Ninne, "O eylemcilerin ellerinde bir tane Türk bayrağı yok. Bu olaylar Gezi Parkı'ndan çıktı, başka yöne doğru gidiyor. Artık PKK eylemlerine doğru gidiyor. Taksim Gezi'yi alet ederek protestoya çıkıyorlar, bunların amaçları başka" şeklinde konuştu.

O protestoculara "Bu vatana niye nankörlük yapıyorsunuz?" diye soran Zahide Nine, "Bu memleket kolay kazanılmadı. Ben gazi çocuğuyum. Ne sağın, ne solun, ne terörün bu memleketi parçalamaya hakkı yok" dedi.

"SATILMADIM, BUNDAN SONRA DA HİÇ SATILMAM"


Zahide Nine, bu tepki için para aldığı yönündeki iddiaalara ise şöyle yanıt verdi:

"Ben hiç bir partiye mensup değilim. Benim yaşamım belli, bin lira 100 lira maaşım var. Bir otel köşesinde yaşıyorum, peynir ekmekle vaktimi geçiriyiorum. Ben satılık olsaydım bir tane evim olurdu, üç-beş parça eşyam olurdu. Ben satılık değilim. Hiç satılmadım. Satılmaya da niyetim yok. Bundan sonra da hiç satılmam. Bana para teklifi gelmedi."

ZAHİDE NİNE'DEN GENÇLERE MESAJ VAR

"Türkiye'de herkesin benim gibi konuşması lazım" diyen Zahide Nine, "Çünkü bu memleket hepimizin. Herkesin memleketin yüksek menfaatini gözeterek konuşması lazım. Ben gençliğimde Cumhuriyet'i korudum, bana düşenleri yaptım. Korumuşum ki; Cumhuriyet bugünlere gelmiş. Şimdi gençlere teslim ettim, artık Cumhuriyet'i sizler koruyacaksınız" mesajlarını verdi. BEYAZ GAZETE