MYP Lideri Yılmaz: 'Bahçeli'yi Değiştiremezsiniz, O Halde Bahçeyi Değiştirmek Zorundasınız'

AK Parti Sincan mitinginde açılan MHP bayrakları ile ilgili tartışmalara bir dönem MHP Genel Başkanlığı'na da aday olan Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz da katıldı.

MYP Lideri Yılmaz: 'Bahçeli'yi Değiştiremezsiniz, O Halde Bahçeyi Değiştirmek Zorundasınız'
Muhafazakar milliyetçilerinin adresinin MYP olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bahçeli'yi değiştiremezsiniz bahçeyi değiştirmek zorundasınız" dedi.

AK Parti Sincan mitinginde açılan MHP bayrakları ile ilgili tartışmaları değerlendiren Yılmaz, "Türkiye'de Türk İslam davasını muhafazakar çizgide doktrine eden ve bu manada temel ilkelerini ortaya koyan eseri de piyasaya süren anlayış MYP'nin Türk İslam idealidir. Hiç kimse muhafazakar Türk İslam anlayışı için kendisini adres gösterme hakkına sahip değildir. Bu manada yazılı doktrini olan tek parti Muhafazakar Yükseliş Partisidir" ifadelerini kullandı.

"Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası" adlı eserin yazarı Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bizim davamız Hz. İbrahim’in şahsında Türklere vaat edilmiş olan ve verilmiş söz olan Türk İslam davası ve topraklarına Müslüman Türk evladının sahip çıkmasını insanımıza nebilerin mücadelesi şahsında tarihsel süreçle izah etmektir. Her Müslüman Türk'ün hedefi 'Turan' değil 'Kuran' ve Türklerin soy atası İbrahim’e verilen topraklara sahip çıkmak olmalıdır. Hedefi sözde neresi olduğu bile doğru düzgün belli olmayan Türkleri Anadolu'dan uzaklaştırma amacına hizmet eden semboller arkasında uzak Asya hedefli uyduruk bir Turan anlayışı asla değildir. Davamız İbrahim nesli Türklere yüce Allah’ın 4000 yıl önce vaat ettiği Hazar coğrafyasını da içine alan Mısır'dan Rumeli’ye uzanan ve Adaları kapsayan gerçek Türk İslam coğrafyası olan topraklardır" şeklinde konuştu.

MHP'de sorunun sadece Devlet Bahçeli olmadığını, aynı zamanda anlayış ve ideoloji sapması sorunun bulunduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu mana Devlet Bahçeli’yi değiştirme imkanı olmayan muhafazakar bozkurtlar için doğru adres Muhafazakar Yükseliş Partisi'dir. İktidar olmak isteyen Türk İslam sevdalılarına sesleniyorum, Bahçeli’yi değiştiremezsiniz o halde bahçeyi değiştirecek ve doğru insanların arkasında Türk İslam idealine iktidar olarak yürüyeceksiniz."
Kaynak: İHA