Eğitim Fakültesi Mezuniyet Töreni
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nden 2 bin 100 öğrenci mezun oldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, mezun öğrenciler adına konuşma yapan fakülte birincisi Melike Türkoğlu; “Bizler, 21. yüzyılın öğretmenleri olarak, bir yandan kişisel gelişimimizi sürdürmeye bir yandan da öğrencilerimizi en güzel biçimde yetiştirmeye gayret edeceğiz. Başta ailelerimiz ve hocalarımız olmak üzere, üzerimizde emeği bulunan herkese teşekkür ediyor; böyle güzel bir günde mutluluğumuzu paylaştığınız için tüm arkadaşlarım adına, hepinizi saygı ve şükranla selamlıyorum” dedi.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Yılmaz; “İnanıyor ve ümit ediyoruz ki, Türkiye’miz sizlerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller sayesinde muasır medeniyetler hedefine ulaşacaktır” diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Alkan; “Eğitim çok önemli ve bunu yapacak olanda öğretmenlerdir. Her şeyde eğitim şart. Bu eğitiminde yükü geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek olan öğretmenlerdir. Dolayısıyla onlardan çok şey bekliyoruz. Gençlerimizin toplumsal sorumluluk bilincine sahip, çağdaş ve ilkeli insanlar olması gerekir. Çocuklarımıza ve gençlerimize bu meziyeti sağlayacak olan öğretmenlerimizdir. Öncelikle genç öğretmen adaylarımızın bu becerileri çocuklarımıza aktarma imkanı bulacakları okullarda görev almalarını ve o öğrencilerle birlikte olmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.
Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, konuşmasının ardından okul birincisi Melike Türkoğlu, okul ikincisi Tuğçe Kaya ve okul üçüncüsü Nazife Kulanta’ya plaket verdi
Tören, mezun öğrencilere başarı belgeleri verilmesinin ardından Prof. Dr Memduh Erkin tarafından “Öğretmen Andı” okunması ve keplerin havaya atılmasıyla son buldu.
