Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün Kayseri'de

KAYSERİ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde Slovenya'nın Kayseri ve Nevşehir Fahri Konsolosluğu ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Törende İzober Taşyünü Fabrikasının içinde oluşturulan ofisin açılışını yapan Bakan Ergün, Slovenya'nın Kayseri ve Nevşehir Fahri Konsolosu Harun Hasyüncü'ye fahri konsolosluk beratını verdi.

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, törende yaptığı konuşmada, 1957'den beri devam eden Türkiye ve Slovenya ilişkileri açısından çok önemli bir gün yaşadıklarını, bunun iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Bugün böyle bir kalabalığın oluşması ve Harun Hasyüncü'ye destek verilmesini çok önemsediklerini ifade eden Jazbec, "Kayseri ve Nevşehir Fahri Konsolosluğu Slovenya'nın 7'nci konsolosluğu oldu. Çok yakında da 8'inci konsolosluğumuzu açacağız" dedi.

Harun Hasyüncü de Türkiye'nin 1992 yılında Slovenya'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden birisi olduğunu söyledi.

Slovenya'nın yaklaşık 30 bin dolar milli gelire sahip bir ülke olduğunu ifade eden Hasyüncü, şöyle devam etti:

"Gayri safi milli hasılasının yüzde 30'luk kısmını sanayiden, yüzde 60'lık kısmını ise hizmet sektöründen elde etmekte. Sanayi sektörüne baktığımızda Kayseri ile çok fazla yakınlık gösteren bir yapısı var. Çünkü mobilya, tekstil, kağıt ve metal ürünlerinde öncü sektörleri var. Buradaki amacımız Kayseri ile Slovenya'daki firmaların daha çok ticari, ekonomik, kültürel ilişkilerini geliştirmek. Bu açıdan Kayseri'de böyle bir fahri konsolosluğun açılması şehrimiz adına çok önemli. Hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından Bakan Ergün ve Büyükelçi Jazbec, İzober Taşyünü Fabrikasını gezdi ve aynı zamanda fabrikanın yönetim kurulu üyesi olan Harun Hasyüncü'den bilgi aldı.

Kaynak: AA