Atso ve Sagiad Akyazı Şubesi Moğolistanlı İş Adamlarını Ağırladı

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve Sakarya Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Akyazı Şubesi, Moğolistanlı iş adamlarını ağırladı.

Atso ve Sagiad Akyazı Şubesi Moğolistanlı İş Adamlarını Ağırladı
Moğolistanlı iş adamlarına ATSO tarafından öğlen yemeği verilerek, Akyazı’da bulunan Yılpar Parke, Divan Mobilya ve Asaş Alüminyum fabrikaları gezdirildi

ATSO Başkanı Şinasi Bayraktar, topluma, cemiyete yapılan her türlü hizmetin bir ibadet olduğunu ifade ederek, ”Eğitim düzeyi yüksek olan ülkeler, ekonomide, teknolojide ileri seviyede yüksek olmuşlardır. Eğitime önem veren kurumlara can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Sivil toplum örgütlerin birliğinden güç doğduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Bayraktar, “Birlikten güç doğar, akabinde bereket oluşur. SAGİAD proje oluşturmada, vizyon üretmede ideallerinden kutluyorum. Bu vatan bizim, bu ülke bizim, bu bayrak bizim, herkes vazifesinin hakkını versin” dedi.

Bir ülkenin kalkınmasının ihracata bağlı olduğunu söyleyen Bayraktar, “Dünyanın her yerinde önemli işbirlikleri kuruluyor. İnşallah bundan sonra da Moğal iş adamları bu heyetlerin içinde olacak. Moğol heyetinin bu tecrübelerinden faydalanmasını umuyoruz? Moğolistan’dan gelen misafirlerimize her türlü desteği sağlayacağımızı, katılımlarından dolayı şükranlarımı sunarım” diye konuştu.

Moğol iş adamlarını Akyazı’da ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden SAGİAD Akyazı Şube Başkanı Hüseyin Kav, “İşadamlarının ufkunu açmaya hedefliyoruz. Bölgedeki iş dünyasının hacmini artırmak ve ivme oluşturmak azmindeyiz. Dünyadaki gelişimi takip ve başarımızı sürdürmek için eğitimli, donanımlı, kültürlü ve dürüst kadrolardan oluşan Akyazı işadamları ekibimizle Moğolistanlı iş adamlarının bilgi ve tecrübelerini paylaşmalar, ticaret hacmimizi artıracaktır. Ticaret köprüsü kurularak, ülkemizin kalkınmasında faydalı olacağına inandığımız iş görüşmelerini son derece önemsiyoruz. Gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Moğolistanlı işadamları da Türkiye'de bulunmaktan duydukları memnuniyeti belirttiler. Konuk işadamları gördükleri ilgiden dolayı şükranları ifade ederek, Türk işadamlarını ülkelerine yatırım yapmaya davet ettiler. Türk işadamlarını Moğolistan’a yatırım yapmaya davet eden Mavi Gökyüzü Ülkesi İşadamları Derneği Başkanı Baatar Tsolmon,”Türk işadamlarını özellikle konut yapımı, dericilik ve turizm sektöründe yatırım yapmak için Moğolistan’a davet ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından SAGİAD Başkanı Hüseyin Kav, Moğol heyetine çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA