5. Pişmaniye Festivali "bosna"dan Start Alıyor

KOCAELİ - İzmit Belediyesi ve Kocaeli Fuar Müdürlüğünce düzenlenen 5. Pişmaniye Festivali 21-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, düzenlediği basın toplantısında, kış aylarında başlayan ve titizlikle yürütülen çalışmaların sona erdiğini belirtti.

Festivalin, uluslararası bir organizasyona dönüştüğünü vurgulayan Doğan, şunları söyledi:

"İzmit ile özdeşleşen pişmaniyeyi tüm ülkeye tanıtmak amacıyla geçtiğimiz yıllarda Taksim Meydanı'nda ve Ulus Meydanı'nda başlattığımız festivali, bu yıl Bosna Hersek'te başlatıyoruz. Bosna Hersek'in en ünlü meydanı Baş Çarşı Meydanı'nda 21 Haziran Cuma günü başlatacağımız festivalle 1913'te terk ettiğimiz Balkanlara 100 yıl sonra yeniden, festivalimiz için gitmiş olacağız. Balkanlarda kardeş şehrimiz Travnik Belediyesiyle birlikte festivalimizi gerçekleştirerek hem şehrimizi hem ülkemizi tanıtacağız"

Sanayi kenti olarak bilinen İzmit'i kültür ve sanat mekanı haline getirmek için çalıştıklarını dile getiren Doğan, "Geçmişte festivalleri sadece televizyonlardan izleyen İzmitliler şimdi şehirlerinde festivali yaşıyorlar. Özellikle Pişmaniye Festivali bu anlamda İzmitlilerin büyük beğenisini kazandı" dedi.

Doğan, Bosna Hersek'te yapılacak açılışın ardından etkinliklere İzmit'te devam edileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA